.

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, aquesta tarda de dimecres. Foto: ACN

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, aquesta tarda de dimecres. Foto: ACN

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat gestionarà els terrenys de BCN World a través de l’Incasòl fins que els adjudicataris de les llicències de casino els comprin. El Govern no assumirà cap cost en aquesta operació, que es signarà amb ‘La Caixa’, propietària dels terrenys, aquest dijous. Així, la Generalitat ha pactat amb l’entitat bancària una opció de compra per 18 mesos de les 150 hectàrees on es podran ubicar els complexos turístics integrats (CTI). Així, malgrat Veremonte hagi anunciat aquest dimecres que no executarà l’opció de compra que tenia sobre els terrenys, Mas-Colell ha assegurat que “tot segueix endavant”.

Amb el control d’aquests terrenys, el Govern vol garantir, segons ha dit Mas-Colell, el desenvolupament del projecte de complexos turístics integrats dins l’àmbit del CRT, un projecte”clau per a la indústria d’oci i turisme, la creació de llocs de treball i el desenvolupament del camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”.

Optimisme de la Generalitat

Més optimista que Adserà s’ha mostrat el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig. Després de les paraules d’Adserà, Puig ha manifestat la seva ”convicció” que sigui quin sigui el resultat final que tingui l’operació del grup Veremonte de l’empresari Enrique Bañuelos el Govern seguirà ”apostant’ per aquest projecte empresarial als terrenys adjacents al parc temàtic de Port Aventura perquè es tracta d’una iniciativa que ”té recorregut perquè hi ha inversors i operadors”.

El conseller s’ha mostrat convençut que amb aquesta base empresarial, aquest projecte veurà ”la llum al llarg dels propers mesos del 2015”. El conseller ha fet aquestes declaracions sense conèixer la decisió de Veremonte de no executar l’opció de compra sobre els terrenys propietat de ‘la Caixa’.

El PP assegura que el govern ‘ha enganyat’ els ciutadans

Mentrestant, el diputat tarragoní del PP al Parlament de Catalunya, Rafael Luna, ha manifestat que “els ciutadans de Tarragona, Salou i Vila-Seca han estat enganyats amb el tema de BCN World”, i ha exigit els alcaldes Ballesteros, Granados i Poblet que “donin explicacions als seus ciutadans”, ja que considera que “l’acte de la torre del Pretori de Tarragona va ser l’escenificació d’un engany massiu”.

També ha recordat que “en aquell acte, Ballesteros, Granados, Poblet i Artur Mas van prometre un projecte encisador amb el qual volien construir un país real, per donar feina als aturats i als empresaris tarragonins i van assegurar que tenien les inversions garantides i que tot sortiria sobre rodes”.

Luna ha assegurat que “ara sabem que era tot mentida, que no tenen el finançament, que no tenen els inversors i que tot el que han fet especular sobre el projecte de BCN World ha estat un engany. Els alcaldes de Tarragona, Salou i Vila-Seca i el President de la Generalitat han enganyat tota la ciutadania amb una falsa promesa, amb un projecte que està en via morta”.

Tota la informació sobre BCN World:

> Veremonte veu dubtes en el projecte.
> Aturem BCN World demana derogar el Pla Director del projecte urbanístic.