.

.

TOTS 21

Els terrenys on s'ha projectat BCN World

Els terrenys on s'ha projectat BCN World

La plataforma Aturem Bcn World ha fet arribar un comunicat demanant la derogació de la llei que facilita el desenvolupament del Consorci Recreatiu i Turístic a Salou i Vila-seca. En el mateix document, Aturem Bcn World assegura que «la retirada del grup Veremonte no fa més que confirmar que fins ara ha estat especulant amb el valor del sòl, els terrenys i els intents d’impulsar un macrocomplex que, a l’hora de la veritat, no ha tingut inversors». Si el Parlament de Catalunya va aprovar una llei que va requerir expressament el grup Veremonte per tal de poder desenvolupar BCN World, «ara al Parlament li hauria de correspondre iniciar el procediment per derogar aquesta llei després de la retirada de Veremonte», sosté el col·lectiu en contra del projecte. En aquest mateix sentit, sostenen des d’Aturem Bcn World «s’haurien d’aturar immediatament els treballs de redacció i aprovació inicial del Pla Director Urbanístic que també va requerir el grup Veremonte».

En el seu dia, el grup Veremonte es va comprometre a comprar els terrenys i definir el projecte un cop aprovada la llei al Parlament. A dia d’avui, però, recorda la plataforma «no s’ha fet res d’això tot i que BCN World ha estat sempre una aposta del grup Veremonte, des del seu anunci al setembre del 2012».

Davant la impossibilitat d’aconseguir inversors i fonts de finançament bancari pel seu projecte, el col·lectiu afirma que «s’ha enganyat al Parlament, a l’opinió pública i als que cegament han vist oportunitats laborals d’or a Bcn World. Pensar en nous inversors o “plans B” hauria de suposar reiniciar de nou el debat públic i social sobre els usos necessaris en aquests terrenys i el model turístic que cal desenvolupar-hi». Un model que, apunten, «no passarà per grans ressorts, ni casinos, ni circuits de Fórmula 1, després de la fallida del model promogut per Enrique Bañuelos i Xavier Adserà».