.

Han participat una vintena de nens

Han participat una vintena de nens

Un total de 23 nens acompanyats dels seus pares van participar aquest dissabte en la jornada Internacional de l’Scratch Day a la seu de la UOC a Tarragona, i que va tenir lloc simultàniament a les seus territorials de la mateixa universitat a Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Salt, Sevilla i València.

Jornada Internacional de l'Scratch Day a la seu de la UOC a Tarragona

Jornada Internacional de l'Scratch Day a la seu de la UOC a Tarragona

Coincidint amb el Dia Mundial de les Telecomunicacions i sota el lema «Juga a programar, programa jugant», des de les 9.00 hores fins les 14.00 hores es van realitzar una sèrie d’activitats tutoritzades pels professors dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, Josep Prieto i Àngels Rius, destinades a ensenyar als infants a fer animacions per ordinador.

L’Scratch és un entorn de programació desenvolupat per la prestigiosa universitat del MIT de Massachusetts que s’adreça a nens i joves amb l’objectiu de fomentar el pensament creatiu i demostrar-los que crear videojocs i animacions no és tan complicat com sembla.

D’aquesta manera, després de la introducció, els menors de 8 a 12 anys acompanyats dels adults van poder elaborar el seu propi joc d’animació amb ús de sensors de veu i mòbils amb el programa de l’Scratch.

La gràcia d’aquest llenguatge informàtic és que favoreix el mètode d’aprenentatge learn-by-doing (“aprenent fent”) i permet desenvolupar i fomentar la creació de tot allò que la imaginació aporti. “La idea és revertir la concepció que l’educador posseix tot el coneixement i que l’ha de transmetre a l’alumne”, ha explicat la delegada de la Seu Territorial de la UOC a Tarragona, Fanny Galve.

Galve, qualificava “d’èxit” la jornada, que se celebra per segona vegada a la demarcació de Tarragona, aprofitant el Dia Mundial de l’Scratch.

/* JS para menú plegable móvil Divi */