.

José Coronado, Maria Molins -ambdós, nominats-i de fons, Jesús Monllaó, durant el rodatge

La ciutat de Tarragona i el seu entorn serà una de les grans protagonistes aquest diumenge durant la celebració de la gala dels Premis Gaudí del cinema de Catalunya. Un film tarragoní, ‘Fill de Caín’, amb el qual s’ha estrenat el director, també tarragoní, Jesús Monllaó, s’ha convertit en la segona pel·lícula amb més nominacions en la cerimònia de diumenge. Res més i res menys que vuit candidatures, entre elles la de millor pel·lícula, millor actor protagonista masculí (David Solans), millor actor secundari (José Coronado) i millor actriu secundària (Maria Molins). És el primer cop que un film tarragoní està nominat als Gaudí.

Monllaó ha reconegut a Tarragona21 estar “molt il·lusionat” i desitja que molts tarragonins “sintonitzin aquella nit TV3 per seguir la cerimònia”. Monllaó anirà acompanyat de la seva esposa, Vicki, i més que previsiblement no vestirà smoking, donat el seu tradicional estil ‘casual’. Ell i la resta de nominats trepitjaran la catifa vermella, en un show que serà retransmès en directe per TV3.

Monllaó està especialment satisfet perquè molta gent de l’equip està nominada, “i ho podrà afegir al seu currículum professional”. “Si m’haguessin dit quan feia la pel·lícula que estaríem nominats a vuit categories, no m’ho hagués cregut”, continua.

El director, davant el cartell del film

De fet, Monllaó ja havia estat nominat anteriorment a un gran premi: ho va ser als Premis Goya de 2002 pel curtmetratge ‘La mirada oblicua’, quan encara no havien nascut els Premis Gaudí. Què espera de diumenge, el director del film? “Pot passar de tot”, reconeix, “que no guanyi res o que s’emporti molts premis. Però ha quedat clar que amb vuit nominacions, és clar que el projecte era consistent”. Monllaó reflexiona sobre el cinema català: “Catalunya ha de tenir una indústria cinematogràfica potent si volem explicar a la resta del món qui som”. No serà l’únic tarragoní a la gala, que tindrà lloc al Barcelona Teatre Musical (BTM). L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també hi serà present.

La gala de diumenge coincideix amb la reestrena de ‘Fill de Caín’ en un cinema de Barcelona (Boliche) i un de Reus (Palace). Si assolís algun guardó podria multiplicar de nou la seva presència a les sales de cinema catalanes. De fet, als videoclubs ja es pot llogar des de fa unes setmanes, i des d’aquesta, es pot comprar.

David Solans, nominat com a millor actor protagonista, en una escena junt a l'actriu reusenca Abril Garcia

Com serà la gala

L’Acadèmia del Cinema Català ha encarregat a l’actor, director i presentador de televisió Àngel Llàcer la conducció de la gala de diumenge, i a Gestmusic Endemol la producció de la cerimònia. Televisió de Catalunya serà de nou responsable de la realització audiovisual de la gala, retransmesa en prime time i rigorós directe per TV3, després del T/N vespre, el diumenge 2 de febrer de 2014 des del Barcelona Teatre Musical (BTM).

Llàcer conduirà la gran nit del cinema català acompanyat pel músic i compositor Manu Guix, amb qui ja ha compartit diversos projectes professionals i actualment presenta el programa Els Optimistes de Catalunya Ràdio.

D’altra banda, aquest any, per primera vegada, TV3 emetrà un programa especial abans de la gala de 25 minuts de durada (20:30h a 20.55h). Els espectadors podran viure la màgia de la catifa vermella per on passaran els nominats als Premis Gaudí. Entre molts d’altres, ja han confirmat la seva presència José Sacristán, Carmen Machi, Nora Navas, Pau Durà, Javier Cámara, David Solans, Àgata Roca…

El programa ‘Catifa Vermella’ estarà conduït per Ana Boadas i Marc Giró, que comentaran el pas de nominats, convidats  i autoritats pel photocall de 15 metres instal·lat al vestíbul del BTM del carrer Lleida. Lés possible gràcies a la col·laboració d’Estrella Damm.

Més informació en aquest enllaç.

/* JS para menú plegable móvil Divi */