.

Helene Arcelín i Sofía Acosta aquest matí en una trobada amb Tarragona21

Helene Arcelín i Sofía Acosta aquest matí en una trobada amb Tarragona21

Un bus carregat sortirà de Tarragona i Reus la matinada de dissabte 1 de febrer per assistir a Madrid on la capital de l’Estat serà el centre de reunió per a la primera gran mobilització d’àmbit nacional que els moviments feministes i associacions en defensa dels drets de les dones estan preparant contra l’avantprojecte de la nova llei de l’avortament aprovat pel Govern de l’Estat el passat desembre.

Per a aquesta data està prevista l’arribada del que s’ha anomenat ‘El tren de la llibertat’, una iniciativa que ha partit de les associacions asturianes Tertúlia Feminista Les Comadres de Gijón i Mujeres por la Igualdad de Barredos, i que segons passen els dies va sumant suports i associacions d’altres parts del país, fins i tot de fora d’Espanya. Col·lectius de dones de Tarragona com  UGT, Dones en xarxa, Feministes de Catalunya, plataforma ‘Nosaltres decidim’, Comando Feminista de Tarragona, Associació DHIDES (Dones i Homes per la Igualtat i el Desenvolupament) van ser de les primeres a sumar-se a aquesta iniciativa.

La secretaria d’ocupació i formació d’UGT Tarragona, Helene Arcelín, explica a Tarragona21 que en el cas de Tarragona sortirà un bus tot i que a altres ciutats serà amb tren i per això el nom de la convocatòria.  L’objectiu és lliurar un manifest al registre del Congrés dels Diputats, que sota el títol “Perquè jo decideixo” exigeix al Govern que presideix Mariano Rajoy que no derogui l’actual llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs i que permet l’avortament lliure dins de les primeres 14 setmanes de gestació.

“Un pas enrere en els drets de la dona”

Segons Arcelín el projecte de Rajoy “és un projecte caduc de la dreta rancia que evita que les dones poguem decidir lliurement sobre el nostre cos i els drets sexuals i reproductius que formen part dels drets humans pels quals la dona ha lluitat durant molts anys i ara no podem perdre” declara.

La portaveu de la Federació de dones joves, Sofia Acosta, assenyala a aquest digital que a Tarragona el nombre d’avortaments al 2012 van ser 1667 casos, un 8% de les interrupcions voluntaries de tota Catalunya, segons dades del Ministeri, i que amb la nova llei la dona es veuria obligada a anar a clíniques clandestines amb els riscos que comporta.

Segons totes dues, el portaveu del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, va declarar fa uns dies que “la dona no té dret a avortar”, declaracions que consideren desafortunades i que hauria de retirar.

Imatge del Tren de la Llibertat

Imatge del Tren de la Llibertat

La previsió és que un autobús surti el dia 1 de febrer a les 3:00 h de la matinada de la Plaça Imperial Tàrraco i amb parada a Reus a les 3:30 hores a l’estació d’autobusos per anar a Madrid. Hi han cobertes 56 places i si cal partirà un altre autobús. També sortiran per part d’altres entitats i associacions i d’altres punts de Catalunya. La inscripció es pot fer fins al dia 30 amb cost de transport de 20€ al correu trendelallibertat@gmail.com.

Després de recórrer el tram que hi ha entre l’estació d’Atocha i el Congrés dels Diputats es lliurarà un manifest i totes les entitats participants celebraran una gran assemblea a la seu de CCOO a Madrid.

Més informació a la Plana Facebook dels convocants de Tarragona.

-Adrià Recasens-