.

La suposada arribada deld ciclistes davant El Corte Inglés

El Grup per una mobilitat social i ambientalment justa de Tarragona ha fet avui una paròdia d’una arribada ciclista a un port de muntanya per reclamar més carrils bici a la ciutat i negant que a Tarragona hi hagi massa pendents, com diu el consistori. Una trentena de persones ha simulat l’arribada dels ciclistes després d’un gran esforç per vèncer un port de muntanya… La diferència és que el port de muntanya era l’avinguda Lluís Companys davant del Corte Inglés.

La paròdia ha consistit a filmar un vídeo d’una suposada arribada al ‘port de muntanya’ de l’avinguda, amb públic animant els corredors.

Un altre moment de la protesta

El col·lectiu nega les dades del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de l’Ajuntament en l’apartat dedicat als carrils bici. Segons Carles Alcalde, portevu del col·lectiu, “no és cert” que a la ciutat hi hagi molta pendent, raó per la qual no s’amplien els carrils bici. Segons l’entitat, el tram triat avui fa un pendent del 3 per cent, “quan el Pla de Mobilitat li atorga entre un sis i un dotze per cent”.

La protesta ha tallat un tram de l’avinguda, amb tres pancartes on es llegia: ‘Tarragona no és alta muntanya’, ‘Pedala per la veritat’ i ‘Pedala pel carril bici’.

L’entitat ha fet un càlcul de pendents amb un mapa topogràfic i un ‘inclinòmetre’. “El Pla de Mobilitat diu que hi ha un 54 per cent dels carrils que presenta més d’un sis per cent de pendent, i el cert és que no arriba al 20 per cent”, afirmen.

El grup organitzarà el 9 de març un nou acte de protesta, consistent en una pedalada i patinada.