.

Bombers talant un arbre caigut al barri de les Comarques, a Valls

Bombers talant un arbre caigut al barri de les Comarques, a Valls. Foto ACN

Les fortes ratxes de vent aquesta nit i matí han ocasionat diversos episodis i incidències en aquest Sant Esteve pels quals els Bombers de la Generalitat han efectuat fins a 64 sortides a tota Catalunya. El Servei Meteorològic de TV3 ha informat a Tarragona21 que s’han superat els 100km/h a diversos indrets com l’Alt Camp amb 160km/h, Reus amb 124km/h com el dia amb major vent del 2013, o els 134km/h de Constantí entre els més destacats.

S’han registrat també 134km/h a Valls, 106km/h al Vendrell o 89km/h a Tarragona ciutat. Fruit d’aquestes fortes ventades destaquen incidències com Salou on dos arbres han caigut a la via, a l’avinguda Carles Buïgas, i han malmès una instal·lació elèctrica. La incidència ha deixat els veïns de la zona sense subministrament elèctric. Un cas similar s’ha produït al Morell on 1.500 abonats d’Endesa s’han quedat sense llum aquesta nit, una incidència ja resolta i una similar encara per resoldre a Aiguamurcia (Alt Camp). El vent també ha destrossat la coberta de l’aparcament d’un supermercat a Valls on també ha malmès la zona de rentat de vehicles.

La coberta de l'aparcament d'aquest supermercat, a Valls, destrossada pel vent, on també ha malmès la zona de rentat de vehicles

La coberta de l'aparcament d'aquest supermercat, a Valls, destrossada pel vent, on també ha malmès la zona de rentat de vehicles. Foto ACN

La circulació de trens entre Mont-roig del Camp i Cambrils també s’ha vist afectada durant algunes hores del matí per la caiguda d’un arbre a la via a causa del fort vent sense persones afectades i amb els trens aturats a les estacions fins que s’ha restablert la normalitat. que bufa a la zona. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat arran de la incidència que ha desactivat un cop subsanada. D’altra banda, també un tren que ha sortit de Tortosa a les 07:48 i que tenia prevista l’arribada a l’Estació de França a Barcelona a les 10:23 s’ha vist perjudicat amb aturada a l’Hospitalet de l’Infant per causes ocasionades pel vent, segons informa Renfe.

El Servei Meteorològic de Catalunya, informa que les ratxes comencen ja a disminuir de cara a la tarda on es mantindran de forma estable.

Actualització 21.30h: A les 21h s’ha desactivat l’alerta per vent per la disminució de les ratxes registrades.

/* JS para menú plegable móvil Divi */