.

Cartell del festival tarragoní

La cinquena edició tarragonina del Festival Mirallsonor tindrà lloc del 12 al 15 de juny a L’Espai Jove La Palmera, El Cafè del Teatre Metropol, La Cantonada i Les Granotes Terrassa, i centrarà la seva programació en petites grans descobertes d’aquí i de fora. El Mirall és un aparador d’originalitat i qualitat, que serveix com a porta d’entrada a Tarragona per a molts músics amb propostes originals i de gran projecció. Una aposta arriscada amb artistes emergents provinents d’arreu del territori català, i que, un any més, comta també amb representació internacional.

June Madrona i Flowers.- El tret de sortida del Festival el donaran els canadencs June Madrona i els francesos Flowers from the man who shot your cousin. Procedents de les muntanyes forestals de Cascadia i de la bohèmia Olympia, la música de June Madrona relata contes de bogeria, de secrets familiars, passejades en cotxe pel desert i d’amors de totes les classes.

Basada en la música i lletres de Ross Cowman, la banda ha girat en diverses ocasions pels Estats Units, Canadà i Europa, tocant en festivals, sales de concerts, estacions de tren, centres culturals al llarg del camí. Els seus companys de viatge en aquesta ocasió són els francesos Flowers from the Man Who Shot Your Cousin, que poden ser fàcilment comparats a les obres de Leonard Cohen o Smog, amb composicions denses i fosques que costa que s’esvaeixin.

Ramon Mirabet i Cálido Home.- D’altra banda, una de les nits més esperades del Festival arriba amb dues de les novetats més fresques i sorprenents del panorama musical català: Ramon Mirabet i Cálido Home, amb un concert a l’aire lliure a l’Espai Jove La Palmera.

Ramon Mirabet mostra una barreja d’energia desbocada, melodies de vellut per sentir a cau d’orella i passió per les coses senzilles i cuidades al mínim detall. En directe ens oferirà les cançons del seu disc Happy Days, en una nit única compartida amb el duet Cálido Home, que obriran la nit.

Malik Bendjelloul i Sugar Man.- I el Festival seguirà dissabte a la tarda amb un petit acte gratuït en homenatge a la mort recent de Malik Bendjelloul, director del documental Searching For Sugar Man; un documental que tracta la increïble història d’un cantautor que, mentre cau en l’oblit en el seu país, a Sud-Àfrica es converteix en un referent musical per a tota una generació. La projecció d’aquest documental està dedicada al seu director i a la seva lluita, suor i treball per aconseguir realitzar-l’ho. Un documental que de ben segur no deixarà indiferents als que no l’hagin vist.

Steven Munar, Transistor Eye i Pau.- Dissabte a la nit es presentarà com un altre dels plats forts del Festival amb un triple cartell. Steven Munar, Transistor Eye i Pau Saura són tres grans secrets d’aquesta V edició; Steven Munar, amb una veu que atrapa i un folk rock profund, presenta, amb The Miracle Band, un format íntim especial per a l’ocasió. Steven és un dels grans; elegants melodies i grans cançons, comença la seva carrera a finals dels vuitanta, més endavant edita el primer disc amb el grup The Tea Servants, amb el quals en publicarà quatre més. A partir de l’any 2004 comença la seva carrera en solitari, on destaquen discos exquisits com la seva darrera publicació; Time Traveller.

Transistor Eye.- Tampoc podríem entendre el Festival sense una bona dosi d’experimentació. El tarragoní Transistor Eye, membre del grup The Transistor Arkestra, estrena espectacle en un projecte més folk, que conviu també amb l’experimentació i les influències del seu grup mare i Pau Saura l”Homo-Orquéstriens”, un músic que toca al voltant de 30 instruments i fins a 9 simultanis. Aquests dos artistes tarragonins acabaran de completar una cita ineludible per Tarragona i per a tothom que vingui amb ganes de descobrir noves propostes.

El Festival tancarà amb un vermut gratuït de clausura amb bona música en un entorn incomparable, el de Les Granotes Terrassa. Els encarregats de donar per tancada aquesta V edició seran L’Exèrcit d’Islàndia.