.

L'equip d'És Clar que Podem és una de les 3 candidatures per Podem Tarragona | Foto: Tarragona21

Podem Tarragona es prepara per les eleccions municipals del proper 2015; abans, ha d’escollir quin serà l’equip que els representi en el cas de presentar-se. Aquest vespre, l’equip “És Clar que Podem” (ECqP), avalat per l’equip de Pablo Iglesias, ha fet la seva presentació del projecte polític. ECqP es presenta a eleccions internes com una dels tres candidatures per Tarragona. Toni Carmona, candidat a la secretaria general, ha presentat el nou equip acompanyat per la Tamara Ruiz, candidata al consell municipal, i el Sebastián Celestino, candidat al consell ciutadà.

Actualment, a Tarragona hi ha quasi 600 simpatitzants amb el partit de la ciutat. En total, hi ha tres candidatures per representar Podem Tarragona. El dia 2 de gener serà quan s’escollirà un secretari general per Tarragona i s’espera tenir el suport d’alguna persona de “Podemos” Madrid.

Eleccions municipals del 2015

En la presentació d’avui, el candidat Toni Carmona ha afirmat que “Podem Tarragona no es presentarà a les municipals amb la marca Podemos” degut a que ho van decidir a una assemblea. Carmona explica no utilitzaran el nom de Podemos ja que, malgrat estar avalats per Pablo Iglesias, “no es vol desgastar la marca Podemos”. A partir d’aquest punt, es presenten tres situacions possibles que Podem Tarragona decidirà al gener, quan s’hagi escollit un grup de representació per la línia política a Tarragona.

La primera situació és presentar-se a les properes municipals del maig del 2015 com a marca blanca de Podemos, és a dir, sense utilitzar el nom del partit. El nom el decidiran en una assemblea decisiva una vegada presa la decisió de presentar-se a municipals.

La segona situació i la que a priori sembla més probable és presentar-se juntament amb una coalició municipal. En aquest sentit, Guanyem Tarragona té totes les butlletes per ser l’escollida com la coalició escollida. Igualment, segons el candidat a secretari general “encara no està establerta cap línia conjunta”, cosa que es decidirà en la segona o tercera setmana de gener.

La tercera i última situació seria la de no presentar-se de cap manera a les municipals del 2015. Malgrat això, Carmona ha confirmat que “escriuriem unes línies vermelles perquè els nostres simpatitzants avalin un partit que sigui afí al nostre”; és a dir, aconsellarien el vot a un altre partit.

Toni Carmona, al centre, és el candidat d'ECqP a Secretari General de Podem Tarragona | Foto: Tarragona21

Eleccions internes

ECQP ha manifestat en la presentació la intenció “de fer un canvi real a la ciutat”. Per posar-se en marxa, han entrat a un procés d’eleccions internes amb la seva campanya electoral que finalitzarà el proper 25 de desembre. A partir del 26 de desembre i fins el dia 30, els simpatitzants a Podem Tarragona podran realitzar les votacions a qualsevol de les tres candidatures que més li representi. Qui vulgui votar ho podrà fer de manera on-line ja que, com ha manifestat Sebastián Celestino, “és la nostra manera de funcionar i així podran participar les persones adscrites de tota la ciutat de Tarragona”.

L’equip d’És Clar que Podem Tarragona s’ha presentat com a llista a les eleccions del maig i està compost per un grup de quinze persones de Tarragona encapçalat per Carmona. A part d’ells, hi ha dues candidatures més però de moment no hi figura cap llista electoral, només alguns dels candidats a la web.

ECqP Tarragona proposa cercles a tota la ciutat

La idea de ECqP és seguir treballant des de la participació ciutadana fomentant el treball a través de cercles en plural, és a dir, promoure la creació d’onze cercles a la ciutat. Aquests cercles estarien diferenciats per districtes/barris i, d’alguna manera, arribar millor a la ciutadania i així poder fer una millor diagnosi del territori. Així, en cas de sortir ECqP elegits, s’establirien uns cercles de ciutadans dividint la ciutat de Tarragona de la següent manera: Part Alta, Eixample, Eixample Nord, Eixample Sud, Barris Marítims, Torreforta (amb la Granja i El Pilar), Camp Clar, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, i urbanitzacions de Llevant.

La Tamara Ruiz ha afirmat que “aquests cercles serviran per establir un mètode de treball” el qual estaria dividit en temàtiques com l’economia, serveis a la persona, convivència ciutadana o el finançament. Per treballar aquestes temàtiques volen comptar amb grups de treball “per integrar tant a les persones dels onze cercles com a persones externes al partit que vulguin fer de la ciutat de Tarragona un model a seguir”.

Pilars i objectius d’ECqP

En la presentació d’És Clar que Podem, el candidat a secretari general Toni Carmona ha posat en manifest les mancances i deficiències de la ciutat com és l’estat de les obres del Mercat Central i la situació del pàrquing Jaume I. Carmona ha estat molt crític amb les partides a Tarragona 2017 del pressupost del 2015, uns jocs que “semblen un projecte del cinisme de la nostra política”.

El candidat d’És Clar que Podem ha presentat els pilars on es recolzarà la candidatura. El primer pilar es basa en la recuperació d’espais públics afirmant que “el primer objectiu a recuperar és l’Ajuntament, una institució que s’ha d’encarregar de vetllar per una societat justa i equitativa”. El segon pilar es fonamenta en donar més protagonisme als ciutadans ja que, segons Carmona, “volem que la gent opini, sigui escoltada i decideixi el seu futur”. El tercer pilar és la defensa dels dret cívics, on s’han criticat els pressupostos i les partides afirmant que “els del proper any tenen un caràcter social perquè hi ha unes eleccions pel mig; però veurem si passades les eleccions continuen igual”.

AnnaMG