.

Lluís Suñé, regidor d'ABG a l'oposició.

Lluís Suñé, regidor d'ABG a l'oposició.

Són hores de canvi a Torredembarra. Des de la detenció de l’alcalde Daniel Masagué (CiU), imputat per un presumpte delicte de malversació de fons públics, aquest municipi del Tarragonès ha tingut tres alcaldes: el propi Masagué, l’independent Ignasi Duran i, finalment, la primera tinent d’alcalde i també imputada, Paquita Felguera (d’Unió Democràtica). Amb tota la junta de govern imputada i Masagué a la presó de Can Brians, la governabilitat a hores d’ara és impossible i, per aquest motiu, les tres forces a l’oposició –PSC, ERC i ABG– registraran aquest dimecres una sol·licitud per celebrar una junta de portaveus. Qui no s’ha posicionat al respecte és Dolors Toda, que tot i formar part de l’oposició amb Associació Democràtica Torrenca, no participa dels plens.

“Entenem que l’alcaldessa accidental, per dignitat, hauria de convocar la junta de portaveus el més aviat possible, sinó dimecres, dijous”, ha manifestat el regidor d’ABG, Lluís Suñé, a Tarragona21, tan bon punt ha acabat la trobada entre els membres de l’oposició. “Només volem sentir que ens garanteixin l’estabilitat al municipi i que tots els regidors imputats dimitiran de les seves funcions perquè així no podem seguir”, ha etzibat Suñé.

A partir d’aquí, l’escenari idoni per a l’oposició és la creació d’un govern de transició que afronti la responsabilitat al municipi, des d’ara i fins les properes eleccions municipals. Una opció que es podria assolir amb l’entrada dels suplents en les llistes CiU, PP i GiT o, en cas de renúncia, a través d’una gestora.

Els socialistes, els republicans i Alternativa volen reclamar “explicacions de quina és la situació amb els membres que queden del govern”. I és que, a més de l’alcalde a presó, el govern torrenc es troba en minoria després de la renúncia de l’independent Ignasi Duran i la marxa dels populars José Oviedo i Núria Gómez. En resum, únicament segueixen en les seves funcions els regidors de CiU: Paquita Felguera (alcaldessa accidental), Santiago Ardèvol (quart tinent d’alcalde), Èlia Rodríguez (cinquena tinenta d’alcalde), Pere Font i Rosa Maria Guasch (l’única regidora convergent no imputada i que, precisament, ha demanat la dimissió dels seus companys de files).

‘La crispació és al carrer’

Pel regidor d’Alternativa Baix Gaià, Lluís Suñé, “la crispació al carrer és notable” des de la intervenció del consistori per part de la Guàrdia Civil. Suñé ha reiterat el desig de l’oposició en bloc perquè pleguin tots els regidors convergents imputats: “Només que hi hagi un dels imputats en un ple, la situació serà insuportable”.

L’oposició ha agraït el pas del popular, José Oviedo, en renunciar a la seva acta de regidor i ha lamentat que l’independent Ignasi Duran no hagi fet el mateix: “Tenim la sensació que el grau d’implicació va de molt a poc; i segurament no tots tindran la mateixa part de culpa. Però fins que no arribi la decisió del jutge, l’ombra de la corrupció plana sobre tots”, ha detallat Suñé. També, ha afegit, sobre el municipi sencer.

Joan Marc Salvat