.

Pere Montserrat

El gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Tarragona, Julio García Prieto, ha estat apartat de la gerència a Tarragona després que dimitís com a gerent únic de l’ICS i GiPSS. El Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut ha nomenat Pere Àngel Montserrat Ollé nou gerent territorial de l’ICS al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Pere Montserrat substitueix en el càrrec Julio García Prieto, que segons l’ICS, “inicia un nou projecte professional”. El nomenament de Pere Montserrat es farà efectiu el proper dia 1 de gener de 2014. L’ISC no ha fet públic el destí professional de García Prieto, que va dimitir de la gerència conjunta de l’ICS i GiPSS per profundes diferències amb el Consell d’Administració de GiPSS en una lluita que té com a rerefons la batalla entre la sanitat pública i la privada a Tarragona.

El nou gerent és militant de Convergència Democràtica i regidor de CiU a l’Ajuntament barceloní de Sant Joan Despí.

GiPSS i Joan XXIII han comunicat avui als responsables dels treballadors la substitució i l’han feta pública amb un comunicat de premsa. Quan García Prieto va ser nomenat gerent únic de l’ICS i GiPSS, es va organitzar una roda de premsa. Després de l’escàndol de la seva dimissió, ara no ha estat així.

Pere Montserrat (Barcelona, 1953) és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB), diplomat en infermeria per la UNED, diplomat en gestió hospitalària per ESADE i diplomat en consultoria de gestió en el canvi i desenvolupament organitzacional per la UB. També ha cursat programes d’alta direcció d’empresa i entrenament directiu a IESE.

L’estiu de 2011 va ser nomenat director de l’OCATT. Abans havia estat director d’Estratègia i Organització del Sistema d’Emergències Mèdiques (2009-2011); director general de Clíniques de Catalunya del Grup l’Aliança (2007-2009); director general adjunt de CARSA i GECESSA, societats del Grup l’Aliança (2006-2007); director territorial de Midat Mútua (2004-2006); director de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (2003-2004); director de projectes de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (1998-2003); director d’atenció primària de Badalona (1995-1998); i director del Servei Especial d’Urgència de Barcelona (1993-1995). Des de l’any 1972 i fins al 1993 va desenvolupar diferents tasques assistencials a l’Institut Català de la Salut i a l’Hospital Sant Joan de Déu.

D’altra banda, el Consell d’Administració de l’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) va aprovar el divendres 20 de desembre sol·licitar al Govern de la Generalitat la compatibilitat del Dr. Montserrat per tal que també dugui, de forma única, la gerència de GIPSS, “amb l’objectiu de potenciar les sinergies entre l’ICS i GiPSS, i reforçar el conveni de col·laboració entre proveïdors a la ciutat de Tarragona”, afirma l’ICS.

/* JS para menú plegable móvil Divi */