.

Àlvar Calvet, junt a Albert Vallvé

L’artista plàstic Àlvar Calvet presenta al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) la mostra NIX, d’artistes com a cecs, de cecs com a artistes.

Aquesta exposició, que es podrà visitar fins al proper 29 de juny, reuneix i exposa els darrers treballs de Calvet, creacions on l’autor experimenta i reflexiona sobre l’invisible i la ceguesa. Una línia d’atenció que Àlvar Calvet ja va encetar l’any 1997, preocupat per l’efecte de la llum no només com a procediment pictòric sinó també com a clau de la visió.

La mostra la va inaugurar ahir al vespre el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, en un acte que va comptar amb l’assistència de la directora del MAMT, Rosa Ricomà; de la directora de l’àrea del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, Pilar Casas; de la regidora de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria; de la crítica d’art Pilar Bonet i de l’autor de l’exposició, Àlvar Calvet.

Àlvar Calvet (Tremp, 1965), viu i treballa a Tarragona des del 1979. És professor de pintura, il·lustració i gravat  a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació, i va ser guardonat amb el 38 Premi Tapiró de Pintura de la Biennal d’Art 2012. Com a artista contemporani té una llarga trajectòria, i ha treballat en l’art participatiu, convidant tot tipus de públics a col·laborar en la confecció de les seves pintures i accions artístiques.

Segons paraules de la crítica d’art Pilar Bonet, “en aquesta exposició, a través dels diversos projectes, és fàcil destacar els trets fonamentals d’Àlvar Calvet: inquiet explorador de la pintura i el fet visual, i un artista social que busca la col·laboració i l’aprenentatge des de l’intercanvi”, en definitiva, “un pintor que sap experimentar més enllà de la superfície pintada”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */