.

Una imatge llunyana del Port. Foto: Reusdigital.cat

L’alcalde de Tarragona i l’Autoritat Portuària han negat aquest matí que hi hagi interès internacional perquè el Port pugui emmagatzemar residus procedents d’armes químiques de Síria. El Periódico ha publicat avui que el president dels Estats Units, Barak Obama, havia demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que el Port de Tarragona emmagatzemi residus químics de Síria procedents de les armes químiques, que arribarien a Tarragona tractades i sense que provoquessin perill. Rajoy s’hauria negat a la petició, segons el rotatiu català.

Ballesteros ha afirmat que “no hi ha notícia” i ha negat aquest extrem. “M’he posat en contacte amb el president del Port i ningú no sap res d’això”, ha dit en una trobada improvisada amb la premsa. “No existeix cap contacte oficial ni oficiós. Ni existeix res de res de res” amb el Port, ha afirmat Ballesteros, ni amb possibles empreses que operin aquest servei ni amb la Generalitat.

Posteriorment, el president del Port també ha negat aquest extrem. “El Port de Tarragona vol deixar constància que no té cap tipus d’informació al respecte”. L’alcalde no s’ha volgut pronunciar sobre si en el futur es produís aquesta petició i no creu que s’hagi de produir. Ballesteros ha demanat que “es pensi en positiu” quan es parla de Tarragona i ha assegurat: “La comunitat s’ha de replantejar perquè ha de recaure sobre les espatlles de Tarragona” casos com les armes químiques, que no obstant això, en cas de produir-se “no seria bo pel turisme”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */