.

Imatge d'arxiu del servei d'Urgències de Joan XXIII

La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII ha denunciat que el col·lapse que és dona al  servei d’Urgències de l’Hospital Joan XXIII “no és conseqüència de l’arribada de la grip”, sinó de “les retallades en el sistema sanitari públic”.

Això ha provocat que dilluns passat a la nit és patís “una gran saturació” al servei d’Urgències “amb una demora exagerada de pacients que esperaven per poder ser visitats i ingressats”. Alguns d’aquests pacients començaven a ser visitats “després de nou hores d’espera”. La “manca de previsió” ha ocasionat “que s’hagin hagut de  baixar llits d’una planta d’hospitalització tancada i s’hagin ocupat els passadissos per poder atendre als pacients”. Donada la greu situació, “al voltant de la una de la matinada s’han obert a corre cuita i sense la dotació de personal adient sis llits que romanien tancats”, segons denuncia la CGT.

“Arrosseguem ja fa temps, una saturació al servei d’urgències i un tancament  continuo de llits, fets que hem denunciat, en diverses ocasions a la Direcció de l’Hospital i als mitjans de comunicació”.

Tanmateix, la CGT ha detectat un retràs alhora de’btenir una visita mèdica amb el metge de capçalera, “fet que ve donat per la reducció  de personal dels ambulatoris i el tancament els mateixos en horari nocturn, el que provoca que un nombre major de pacients acudeixi a visitar-se a l’Hospital”.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques “irresponsables”, els professionals d’aquest servei d’Urgències “estan suportant un augment de la pressió assistencial”, l’ augment “considerable” de les càrregues de treball degut a la complexitat dels pacients, l’augment “del disconfort i l’estrès” per la dificultat de  poder atendre als pacients en les seves llargues estades a urgències que no els permet “oferir una estada digna” al malalt i implica “la pèrdua de la intimitat i l’obligada “confidencialitat del pacient” .

Posicionament de la direcció

En un comunicat, en resposta a aquests fets, la direcció de l’Hospital Joan XXIII ha subratllat que “a causa de l’epidèmia de grip, que es troba en un punt àlgid, tots els llits del centre hospitalari estan disponibles”. En el document, la direcció manté que “s’està coordinant amb els diferents recursos de primària i els sociosanitaris (unitats de subaguts) dels diferents proveïdors del territori per derivar els pacients al recurs assistencial més adient per a la seva patologia”.

Alhora, el centre “està funcionant al 100% d’activitat quirúrgica en horari de matí i tarda”, ha conclòs la direcció.

/* JS para menú plegable móvil Divi */