.

Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la diputació de Tarragona. ACN

Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la diputació de Tarragona. ACN

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus ha imputat al president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU), pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabdals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental, en el marc del cas Innova. També estan imputats pels mateixos delictes sis regidors més de l’Ajuntament de Vila-seca. La investigació giraria al voltant de la construcció de l’ambulatori al municipi. L’alcalde i els regidors passaran pel jutjat a partir d’aquest dimecres.

Segons l’auto, el jutge imputat a Poblet en una nova peça del cas, la número vuit i el cita a declarar el proper dimecres 9 d’abril, a les 4 de la tarda. Cal recordar que la Guàrdia Civil va requerir, a mitjans de febrer, documentació a l’Ajuntament de Vila-seca per la construcció de l’ambulatori del municipi, supervisat per l’arquitecte Jorge Batesteza, imputat també en el cas per la construcció de l’Hospital de Sant Joan de Reus.

Consulta aquí l’Auto del Jutge.

Tal i com han explicat diverses fonts, Poblet encara no hauria rebut l’auto amb la imputació del jutge i se n’hauria assabentat a través dels mitjans de comunicació. És probable que l’Ajuntament de Vila-seca doni alguna reacció sobre aquesta notícia al llarg de la tarda.

La parella de Poblet i exdirectora del hòlding Innova, Ester Ventura, també està imputada per diversos delictes en el cas Innova. A més, el proper 11 d’abril haurà d’anar a declarar com a imputada per desobediència al jutge Diego Álvarez de Juan, en no sortir per la porta de davant dels jutjats de Reus quan va anar a declarar fa uns mesos.

Sis regidors més de CiU a Vila-seca, també imputats

El titular del jutjat número 3 de Reus també ha imputat als regidors d’Hisenda i Promoció, Xavier Farriol, i d’Urbanisme, Manuela Moya, pels mateixos delictes que Poblet. Hauran d’anar a declarar el proper 10 d’abril, a dos quarts d’11 del matí, i a tres quarts de 12 del migdia, respectivament. També estan imputades la regidora de l’àrea de La Pineda, Esmeralda Nuñez, la responsable del barri de La Plana, Ana Josefa Girona, i els regidors de Salut Pública, Josep Maria Pujals, i de Relacions Ciutadanes, Cultura i Dinamització Laboral, Josep Toquero.

Les seves declaracions seran el mateix dia 10 d’abril, a partir de les 4 de la tarda, en el cas de Pujals i de Toquero, i l’11 d’abril, a partir de dos quarts de 12 del migdia, en el cas de Núlez i Girona. Tots els imputats són de CiU i formaven part de la Junta de Govern Local que va donar el vist-i-plau als tràmits de cosntrucció del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Vila-seca, per un import de 112 milions d’euros.

El jutge ha decretat el secret de sumari en el cas durant, almenys, un mes i dóna opció a Poblet i als regidors de fer un recurs d’apel·lació en els propers cinc dies. La investigació judicial sobre Innova ja suma una cinquantena de persones imputades, entre elles, l’anterior equip de govern (PSC-ERC-ICV-EUiA), encapçalat per l’exalcalde, Lluís Miquel Pérez, i l’actual segona tinent d’alcalde de CiU, Teresa Gomis.