.

.

TOTS 21


La darrera protesta en favor de la sanitat de qualitat, a les portes de l'Hospital de Santa Tecla.

La darrera protesta en favor de la sanitat de qualitat, a les portes de l'Hospital de Santa Tecla.

El sindicat CCOO ha denunciat recentment els intents del conseller Boi Ruiz per “beneficiar la Xarxa Santa Tecla -una empresa privada- creant un ens gestor que aplegaria aquesta empresa, l’ICS i el GIPSS i que s’encarregaria de “coordinar” la prestació dels serveis sanitaris a l’àrea del Camp de Tarragona”. Si això es fes així, ha denunciat ICV-EUiA, “implicaria que els executius de Santa Tecla participarien en la direcció de la sanitat pública tarragonina al més alt nivell, culminant un procés d’influència creixent a Tarragona mentre l’ICS i el GIPSS troben cada cop més dificultats per dur a terme la seva tasca en condicions dignes, a causa de les retallades de la Generalitat”.

Per aquesta raó, ICV-EUiA ha decidit sotmetre la qüestió al Parlament de Catalunya, amb la proposta que aquesta cambra insti el Govern a aturar els projectes de “privatització encoberta” actualment en curs i es comprometi fermament a garantir la continuïtat i la qualitat dels serveis d’atenció sanitària que presten l’ICS i el GIPSS en qualitat d’organismes públics al servei de tota la ciutadania.

La coalició d’esquerres no està disposada a permetre que, “de manera completament opaca, el conseller Boi Ruiz lliuri la gestió dels nostres equipaments sanitaris a mans privades. La salut  no és un negoci. És un dret universal que cal defensar i protegir”.