.

Jose Coronado, Maria Molins i de fons, Jesús Monllaó, durant el rodatge

La pel·lícula ‘Fill de Caín’, del director tarragoní Jesús Monllaó, ha aconseguit res més i res menys que vuit nominacions als premis Gaudí, que concedeix l’Acadèmia de Cinema català, i se situa així com la segona amb més nominacions. Entre elles figura la de Millor pel·lícula.

La pel·lícula ‘Los últimos días’ dels germans Àlex i David Pastor parteix com a favorita en la cursa dels Premis Gaudí amb un total d’11 nominacions entre les quals hi ha la de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció i millor guió. La segueixen amb 8 nominacions ‘Tots volem el millor per a ella’, dirigida per Mar Coll, i ‘Fill de Caín’, de Jesús Monllaó Plana; amb 6, ‘Grand Piano’, d’Eugenio Mira, i amb cinc nominacions cadascuna ‘La plaga’ de Neus Ballús i ‘La por’ de Jordi Cadena. 35 produccions de les 91 inscrites han estat finalment nominades en alguna de les 21 categories dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català.

‘Los últimos días’, amb 11 nominacions, és la pel·lícula que opta a més estatuetes, entre les quals es troben la de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció pels germans Pastor i millor guió. La segueixen ‘Fill de Caín’ i ‘Tots volem el millor per a ella’, ambdós títols amb 8 nominacions, i el rànquing continua amb ‘Grand Piano’ (amb 6 nominacions), ‘La plaga’ i ‘La por’ (amb 5 nominacions), Història de la meva mort (amb 4 nominacions), ‘Barcelona, nit d’estiu’, ‘El cuerpo’ i ‘Món petit’ (amb 3 nominacions), ‘Ayer no termina nunca’, ‘El muerto y ser feliz’ i ‘La Estrella’ (amb 2 nominacions).

A la categoria de millor director hi competeixen Neus Ballús, per ‘La Plaga’; Jordi Cadena, per ‘La por’; Mar Coll, per ‘Tots volem el millor per a ella’, i Àlex i David Pastor per ‘Los últimos días’.

Els nominats a millor protagonista masculí són Javier Cámara per ‘Ayer no ternima nunca’; Eduard Fernández per ‘Todas las mujeres’; José Sacristán per ‘El muerto y ser feliz’, i David Solans per ‘Fill de Caín’.

Opten al Premi Gaudí a la millor pel·lícula quatre títols, ‘Barcelona, nit d’estiu’, dirigida per Dani de la Orden i escrita per Eric Navarro, Eduard Sola i Daniel González; ‘Fill de Caín’, dirigida per Jesús Monllaó Plana i escrita per Sergio Barrejón i David Victori; ‘La plaga’, dirigida per Neus Ballús, i escrita per Neus Ballús i Pau Subirós, i ‘Tots volem el millor per a ella’, dirigida per Mar Coll i escrita per Mar Coll i Valentina Viso. En la categoria de millor pel·lícula en llengua no catalana, estan nominades ‘El cuerpo’, ‘El muerto y ser feliz’, ‘Grand Piano’ i ‘Los últimos días’.

Coronado i Maria Molins, també

A part de la millor pel·lícula i el millor actor, ‘Fill de Caín’ presenta aquestes nominacions: Jose Coronado està nominat com a millor actor secundari, mentre Maria Molins està nominada com a millor actriu secundària; ‘Fill de Caín’ opta també a la millor direcció de Producció, en la figura d’Ivan S. Mas; Bernat Aragonès, pel millor muntatge; Núria Anglada, pel millor vestuari, i Albert Manera, Isaac Bonfill, Oscar Grau i Marc Orts, pel millor so.

Com a millor pel·lícula documental, estan nominades ‘Bajarí’ d’Eva Vila, ‘Els records glaçats’ d’Albert Solé, ‘Món petit’ de Marcel Barrena i ‘Serrat y Sabina, el símbolo y el cuate’ de Francesc Relea. Estan nominades a millor pel·lícula per a televisió: ‘Carta a Eva’, d’Agustí Villaronga; ‘Concepción Arenal, la visitadora de presons’ de Laura Mañá; ‘Desclassificats’, d’Abel Folk i Joan Riedweg i ‘Olor de colònia’ de Lluís M. Güell. Pel que fa als actors secundaris, estan nominats José Coronado per ‘Fill de Caín’; Pau Durà per ‘Tots volem el millor per a ella’; Sergi López per ‘Ismael’ i Ramon Madaula per ‘La por’. I respecte les actrius secundàries: Carmen Machi per ‘La estrella’; Maria Molins per ‘Fill de Caín’, i Àgata Roca i Clara Segura, les dues per ‘Tots volem el millor per a ella’.

Els nominats a la millor pel·lícula europea són ‘Amour’ de Michael Haneke; ‘Hannah Arendt’ de Margarethe von Trotta; ‘La herida’ de Fernando Franco i ‘La vie d’Adèle’ de Abdellatif Kechiche.

L’acte de concessió dels guardons tindrà lloc el 2 de febrer.

Seguiu al Twitter de l’Acadèmia de Cinema català l’anunci dels guardonats, en aquest enllaç.

/* JS para menú plegable móvil Divi */