.

Els preus de distribució de la llum s'han reduït durant el mes de febrer

Fins i tot el ministre d’Indústria s’ha mostrat sorprès. El rebut de la llim pujarà un 11,5 per cent l’any vinent, quan s’havia anunciat un increment molt menor, per boca del propi ministre Soria, que l’ha qualificat d'”inacceptable”.

La subhasta que s’ha celebrat aquest dijous entre les empreses comercialitzadores d’electricitat ha tancat amb un increment de preu de l’energia que traslladat a la factura de la llum de 20 milions de consumidors suposa un augment mínim del 10,6%, segons el resultat de la subhasta de Cesur (contractes d’Energia per al subministrament d’últim recurs). Aquest increment de la factura de la llum és el quart augment que suporten les famílies aquest any i va en contra de les previsions anunciades anteriorment pel ministre d’Indústria, José Manuel Soria que va assegurar que el dèficit de tarifa elèctric no el pagarien els consumidors

L’increment de la part del govern, el tram que correspon als peatges, l’ha d’acabar de confirmar el ministre d’Indústria i és el que determinarà si la llum augmenta prop de l’11% o s’enfila fins el 12%. El ministre José Manuel Soria ja ha anunciat fa un dies que el tram que regula el govern pujaria un 2% cosa que incrementaria la factura en poc més de l’1%.

L’augment del preu de la tarifa elèctrica suposarà que els prop de 20 milions de persones que estan acollits al preu voluntari al petit consumidor, abans de la reforma elèctrica el que es coneixia com la Tarifa de l’Últim Recus, vegin incrementada la seva factura per tercer trimestre consecutiu i aquest cop amb un augment de l’entorn de l’11%.

Quatre pujades en un any

El preu de la factura de l’electricitat s’ha incrementat 4 cops més durant el 2013. El primer trimestre en un 3%, el tercer trimestre l’1,2%, el quart trimestre el 3,1% i una pujada extraordinària el mes d’agost de l’1,2%, amb motiu de l’aprovació de la reforma del sistema elèctric espanyol. Només en el segon trimestre el rebut de la llum va baixar en un 6,6%.

L’increment de la tarifa elèctrica ve calculat per dos trams: el tram de peatges i regulat pel govern, que explica poc més de la meitat del preu, i el tram alliberat que ve determinat pel preu de la subhasta del Cesur, que justifica poc menys de la meitat de l’increment.

Fa un dies el ministre d’Indústria va anunciar que el govern espanyol incrementaria els peatges en un 2%, cosa que tindrà un impacte de l’1% d’augment en el preu de la factura. El ministre es desmentia a si mateix perquè havia anunciat anteriorment que el consumidors no pagarien el dèficit de tarifa del sector, que aquest any afegirà al dèficit acumulat 3.600 milions d’euros més.

/* JS para menú plegable móvil Divi */