.

Imatge de l'Hemeroteca

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha demanat públicament, a través de Tarragona21.cat, que les institucions i a la societat civil de Tarragona “es mobilitzi” per evitar “el tancament de l’Hemertoteca de la ciutat”, el fons de l’antiga Caixa Tarragona que el dia 20 tancarà portes, amb l’acomiadament de quatre treballadors i el traspàs del fons a la Fundació La Pedrera de La Caixa. La sorpresa pel tancament de l’Hemeroteca ha arribat també a les portes de l’Ajuntament, que avui iniciarà converses per salvar-la.

Pau Ricomà, cap de llista d’ERC a les municipals, ha dit a Tarragona21 que la ciutat “no es pot permetre perdre un patrimoni de tots com el de l’Hemeroteca de Caixa Tarragona i no és de rebut l’acomiadament dels treballadors”. Ricomà ha demanat al director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, “que es pronunciï i eviti aquest tancament”, i també que l’Ajuntament actuï. Justament avui, la consellera de Cultura, Begoña Floria, anunciava al Diari Més que s’obriran negociacions per tal d’evitar la desaparició de l’Hemeroteca.

“El que demana ERC és que l’Hemeroteca estigui a la Fundació, però oberta. El seu cost és assumible. Valoro positivament el gest inicial de quedar-se-la, però es necessita el personal per mantenir el servei”. Per Ricomà, “a Tarragona tenim un dèficit important en equipaments culturals, especialment en biblioteques i sales de consulta. No podem permetre que tanquin l’Hemeroteca”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */