.

.

TOTS 21


La mostra es pot visitar fins l'1 de febrer de 2015

La mostra es pot visitar fins l'1 de febrer de 2015

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acull fins al proper 1 de febrer de 2015 l’exposició de pintura Souls, d’Enric Llevat. La mostra aplega obres d’aquest artista (Castellvell del Camp, 1977) en diferents tècniques i formats, algunes de les quals estan adaptades per tal que també en puguin gaudir les persones amb ceguesa. En aquest sentit, Souls presenta creacions en relleu que es poden tocar, a part de la seva lectura en braille. L’exposició de Llevat esdevé un pas més en la conversió del MAMT com a “museu inclusiu”, segons ha destacat la directora de l’espai, Rosa Ricomà, durant l’acte inaugural, presidit pel vicepresident primer de la Diputació, Albert Vallvé.

Hi han assistit, també, el director operatiu del LPS InfoAcc-UAB (departament que ha elaborat els materials tàctils i accessibles per a l’exposició), Manel Ebri; la comissària de l’exposició, Eva Jove, i el propi Enric Llevat. Albert Vallvé ha  recalcat que Souls és una exposició interdisciplinària, ja que “no és només art, sinó que també esdevé pedagogia i investigació”. L’acte inaugural s’ha pogut seguir en e-estreaming a través de la xarxa.

El pintor castellvellenc hi mostra els seus darreres treballs, i fusiona color i volums per presentar, entre altres motius, onírics i abstractes paisatges (marins o lunars). En aquesta exposició, l’autor ens convida a explorar “noves formes i composicions, nous mons, nous camins”, creacions que “volen ser escenes de vida, fotogrames de les nostres societats actuals” on “les formes juguen amb l’espai, sense accessoris innecessaris”. El projecte expositiu Souls compta, a més de pintures, amb un vídeo adaptat a tots els públics i un tríptic en relleu de fang modelat, acompanyat de la reproducció tàctil corresponent. L’exposició s’ha realitzat en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, on l’any 2012 Llevat ja va realitzar una exposició totalment accessible. També hi ha col·laborat l’ONCE.

L’autor

Enric Llevat és llicenciat en Història de l’Art (URV) i màster en Filosofia Contemporània (UAB). És tècnic superior en Arts Aplicades al Mur per l’Escola Massana de Barcelona, i graduat en Arts i Oficis Artístics, especialitat en Orfebreria, a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT). Professor de dibuix i pintura a l’EADT i al seu taller particular, Llevat ha exposat la seva obra i instal·lacions artístiques a diferents museus i galeries d’arreu del país i de l’estranger, com ara a Osaka (Japó).