.

Amb els terrenys de BCN World al fons, represnetants de diversos sectors econòmics i empresarials de Tarragona han defensat aquest matí el projecte

Amb els terrenys de BCN World al fons, represnetants de diversos sectors econòmics i empresarials de Tarragona han defensat aquest matí el projecte

Representants de diversos sectors i agents econòmics i empresarials de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre s’han unit aquest matí per defensar el manifest ‘Sí volem BCN World’ davant les discrepàncies polítiques que poden posar en risc que el projecte tiri endavant al territori.

Hi han format part el president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló; el de Reus, Isaac Sanromà; el de Tortosa, José Luis Mora; el de Valls, Marcel·lí Morera; el president de l’AECE, Emilio Castellà; el president de Cepta, Antoni Belmonte; el de Pimec, Joaquim Sendra: a més de Jordi Salvador, secretari general d’UGT a Tarragona i Wifredo Miró a les Terres de l’Ebre.

Abelló ha destacat que el manifest “ve recolzat per tot un ventall representatiu de món empresarial de les nostres comarques demostrant que sí hi ha acord comú per defensar projectes”. Comenta que molts cops els polítics critiquen que la falta d’entesa entre aquests agents fa que no tiren endavant projectes i assenyala que ara la falta de consens sobre el qual és “una oportunitat per a les nostres comarques” depèn d’aquests polítics.

“Les comarques de Tarragona depenen de la industria turística com Port Aventura”, declara el president de la Cambra tarragonina, i valora que la seva arribada “va ser la primera vegada que a Tarragona va tocar la loteria” junt amb tot el que ha comportat.

Per a aquests agents econòmics i empresarials “BCN World és una iniciativa privada que creiem comportarà un abans i un després en el model de desenvolupament econòmic i que no podem deixar escapar com a oportunitat”.

Els terrenys de BCN World són propers a Port Aventura

Els terrenys de BCN World són propers a Port Aventura

Entre els principals motius assenyalen l’alt nivell d’atur a Tarragona amb un 27% d’aturats que significa 113 mil persones sense feina, com a provincia catalana capdavantera en aquesta situació. “Cal facilitar i donar suport a iniciatives empresarials que aporten economia com BCN World” i mostren la seva preocupació, ja que “veiem perillar el projecte que es troba en una fase delicada on els partits polítics estan discutint i pot anar-se a norris una iniciativa cabdal per al territori” ha dit Abelló qui considera que si finalment no tira endavant els polítics seran els responsables i hauran de donar una explicació. “Seria del tot imperdonable que per qüestions ridícules ens quedem sense el projecte” ha conclòs.

A la vegada, el president de Cepta, Antoni Belmonte, ha manfiestat que “El projecte està aturat i adormit rodejat dels partits polítics i està fora de lloc que els que estan al voltant d’aquest projecte siguin únicament els que poden decidir si tira o no endavant” Segons el seu parer, “és un tema d’empreses, empresaris i treballadors, els polítics tan sols aniran afer la foto i per tant en un projecte d’aquestes característiques també hem de tenir veu i vot”. A més alerta que “no ens podem adormir, ja que també els hi han oferit altres llocs i més facilitats, no podem posar pals a les rodes a inversors que confien en el nostre territori”.

Els representants sindicals d’UGT també s’ha mostrat partidaris d’aquesta oportunitat que suposarà nous llocs de treball i un cop arribin lluitaran “com sempre” per les millors condicions laborals del treballador “en condicions dignes i de qualitat”.

-Adrià Recasens-