.

La incineradora de l'empresa Grecat a Constantí

La Diputació Permanent del Congrés ha rebutjat amb la majoria del PP les peticions de compareixença dels ministres Fernández Díaz i Morenés per  aclarir les informacions sobre la possibilitat que el Port de Tarragona pugui ser punt de destinació de les armes químiques procedents de Síria -per part de CiU i PNB-.

CiU i PNB també volien que Morenés comparegués per esclarir la informació apareguda aquesta setmana a El Periódico sobre una suposada petició del govern nord-americà a La Moncloa per emmagatzemar residus procedents d’armes químiques síries.

El govern espanyol ha afirmat que no té constància de cap petició i ha descartat que el port de Tarragona acabi acollint residus químics procedents de Síria, però l’empresa Grecat estudia una sol·licitud de la Organització per a la Prohibició d’Armes Químiques (OPAQ) en aquesta direcció.

El portaveu de CiU, Pere Macias, ha destacat que aquesta informació va alarmar de manera notable la població a Tarragona. Per aquest motiu ha afirmat que “seria molt bo” que Morenés comparegués aviat per “esclarir si és cert o no que la planta de Tarragona sigui la destinació de part dels residus i que el Port de Tarragona fos el punt de desembarcament”.