.

El cantautor Steven Munar és un dels grans del festival

El cantautor Steven Munar és un dels grans del festival

La cinquena edició tarragonina del Festival mirallsonor es celebrarà del 12 al 15 de juny a L’Espai Jove La Palmera, El Cafè del Teatre Metropol, La Cantonada i Les Granotes Terrassa, i centrarà la seva programació en petites grans descobertes d’aquí i de fora.

El mirall és un aparador d’originalitat i qualitat, que serveix com a porta d’entrada a Tarragona per a molts músics amb propostes originals i de gran projecció.

Una aposta arriscada amb artistes emergents provinents d’arreu del territori català, i que; un any més conta també amb representació internacional.

El tret de sortida del festival el donaran els canadencs June Madrona i els francesos Flowers from the man who shot your cousin. Procedents de les muntanyes forestals de Cascadia i de la bohèmia Olympia, la música de June Madrona relata contes de bogeria, de secrets familiars, passejades en cotxe pel desert i d’amors de totes les classes. Basada en la música i lletres de Ross Cowman, la banda ha girat en diverses ocasions per Estats Units, Canadà i Europa, tocant en festivals, sales de concerts, estacions de tren, centres culturals al llarg del camí. Els seus companys de viatge en aquesta ocasió són els francesos Flowers from the Man Who Shot Your Cousin que poden ser facilment comparats a les obres de Leonard Cohen o Smog, amb composicions denses i fosques que costa que s’esvaeixin.

Arriba una de les nits més esperades del Festival amb dues de les novetats més fresques i sorprenents del panorama musical català; Ramon Mirabet i Cálido Home, amb un concert a l’aire lliure a l’Espai Jove La Palmera.

I és que les petites coses són les que al final acaben sent les més importants: Pell de gallina al descobrir en directe a Ramon Mirabet; amb una barreja d’energia desbocada, melodies de vellut per sentir a cau d’orella i passió per les coses senzilles i cuidades al mínim detall, va ser extraordinari. En directe ens oferirà les cançons del seu disc Happy Days, en una nit única compartida amb el duet Cálido Home, que obriran la nit. Ells són una parella musical amb bones cançons, grans melodies i un nom que retrata perfectament el que fan. Un directe amb molta personalitat que deixa el públic embadalit allà on va. El seu nou disc es diu “Vulpes Vulpes” i l’ha editat BCore fa pocs mesos. També apareixen al nou anunci d’estiu d’Estrella Damm.

I el Festival segueix dissabte a la tarda amb un petit acte gratuït en homenatge a la mort recent de Malik Bendjelloul, director del documental Searching For Sugar Man; un documental que tracta la increïble història d’un cantautor que, mentre cau en l’oblit en el seu país a Sud-Àfrica es converteix en un referent musical per a tota una generació. La projecció d’aquest documental està dedicada al seu director i a la seva lluita, suor i treball per aconseguir realitzar-l’ho. Un documental que de ben segur no deixarà indiferents als que no l’hagin vist.

Steven Munar, Transistor Eye i Pau Saura, tres plats forts

I seguim dissabte a la nit, que es presenta com un altre dels plats forts del Festival amb un triple cartell;

Steven Munar, Transistor Eye i Pau Saura són tres grans secrets d’aquesta V edició; Steven Munar, amb una veu que atrapa i un folk rock profund presenta amb The Miracle Band un format íntim especial per a l’ocasió. Steven és un dels grans; elegants melodies i grans cançons, comença la seva carrera a finals dels vuitanta, més endavant edita el primer disc amb el grup The Tea Servants, amb el que en publicaran quatre més. A partir de l’any 2004 comença la seva carrera en solitari, on destaquen discos exquisits com la seva darrera publicació; Time Traveller.

Tampoc podríem entendre el Festival sense una bona dosi d’experimentació, i també la tindrem! De la mà del tarragoní Transistor Eye, membre del grup The Transistor Arkestra, estrena espectacle en un projecte més folk, que conviu també amb l’experimentació i les influències del seu grup mare i Pau Saura l”Homo-Orquéstriens”, l’home que ho toca tot; un músic que toca al voltant de 30 instruments i fins a 9 simultanis.. Aquests dos artistes tarragonins acabaran de completar una cita ineludible per Tarragona i per a tothom que vingui amb ganes de descobrir noves propostes!

I ja arribem al final.. Amb un vermut gratuït de clausura amb bona música en un entorn incomparable, el de Les Granotes Terrassa. Els encarregats de donar per tancada aquesta V edició seran L’Exèrcit d’Islàndia; un grup on tot és pura imaginació convertida en les cançons del seu primer disc que beuen tant dels clàssics i referencials Smiths o The Velvet Underground com de l’herència dels mítics i propers Antònia Font o Pau Riba per lliurar una guerra imaginària (ja que Islàndia no té exèrcit..) compromesa en les lletres i subtil en les melodies pop-rock i folk. Hi haurà vermut per a tothom.

El Festival

El Festival mirallsonor porta desde el 2008 programant alguns dels artistes més reconeguts de la cançó d’autor, el pop-rock independent i la música experimental;

Desde Albert Pla al japonès Damo Suzuki, passant per Joan Colomo, Roger Mas, Quimi Portet, Adrià Puntí, Pau Riba, Mazoni, Les Aus, Guillamino, Quart Primera, Bikimel, Esperit!, Mine!.. i un llarg etcètera. I Sempre mantenint el contacte amb l’escena tarragonina, amb grups que han encaixat molt bé amb la filosofia del Festival; com Don Simon Y Telefunken, The Transistor Arkestra, Xarim Aresté, Ego i aquest any hem incorporat també Pau Saura i The Transistor Eye (un dels membres de The Transistor Arkestra).

Desde brave coast aquest any celebrem el VIII Aniversari com a segell i productora i hem incorporat un Festival nou, que completa el nostre circuït anual de Festivals i cicles per Catalunya. És el Festival Hivernacle a Vilafranca, que ha arrencat amb força en la seva primera edició. El curcuït queda completat de la següent manera; Festival Hivernacle (Febrer Vilafranca), Festival mirallsonor (Juny Tarragona), Cicle El Ressupó (Juliol Celrà), El Ressupó tardor (Desembre Reus).