.

La performance recreava la mort de dones per l'avortament clandestí

La performance recreava la mort de dones per l'avortament clandestí

Les escales de la Catedral al Pla de la Seu de Tarragona han acollit avui una ‘performance’ (actuació) contra la nova reforma de la llei d’avortament del ministre Gallardón, en què un conjunt de dones apareixen ‘mortes’ sota llençols tacats de sang i etiquetades amb causes referides a l’avortament.

Un acte convocat per l’esquerra independentista i anticapitalista de Tarragona i que s’engloba entre molts altres que s’estan duent a terme últimament. Aquest mateix dissabte una seixantena de persones es manifestava per la mateixa causa davant de la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona.

L'acte ha tingut lloc als peus de la Catedral en un dia de missa i mercadet

L'acte ha tingut lloc als peus de la Catedral en un dia de missa i mercadet

Joana Abadia, del col·lectiu ‘Cau de Llunes’, explica a Tarragona21 que “la proposta de nova llei retalla el dret de les dones pel que fa a l’avortament de manera que tan sols podran avortar les dones que s’ho puguin permetre econòmicament. Les que no, i tampoc tenir fills, ho hauran de fer en la clandestinitat com es feia fa 50 anys posant en perill les seves vides”. Per aquest motiu, “l’acte representa les conseqüències que això pot suposar” comenta.

Abadia declara que la ‘performance’ està feta per dones a títol personal i que han escollit aquest indret, les escales de la Catedral, “perquè és un lloc simbòlic de Tarragona, bastant transitat avui diumenge que hi ha mercadet, i a més la Catedral és el simbol de l’església, un dels sectors que hi ha darrere de la contrareforma” A més, critica que “el PP aprova reformes cada cop mes retrogrades”.

L'acte ha generat força expectació

L'acte ha generat força expectació

A l’acte, que ha generat força expectació i alguna controvèrsia, no han faltat també grans pancartes reclamant el ‘dret al propi cos’ i ‘l’avortament lliure i gratuït’ contra la reforma de llei d’interrupció voluntària de l’embaràs i s’ha donat a conèixer als assistents que d’aquesta manera “no es podrà avortar en casos de malformacions del fetus, el dret a decidir a joves entre 16 i 18 anys provocant danys físics i psicològics a la mare. Tan sols en cas de violació (fins a les 12 setmanes)” .

Segons el col·lectiu seguiran lluitant en contra i convocant més actes.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */