.

Àrea que ocuparà BCN World

El ple del Parlament debatrà la setmana vinent el que hauria de ser el darrer capítol legislatiu de BCN World, si no surt cap sorpresa sobre el nom triat, que ha estat refusat per l’Ajuntament de Barcelona. Dijous a les deu començara el debat final per a l’aprovació del projecte de llei sobre BCN World, segons que han acordat la mesa i la junta de portaveus. En principi, els vots de CiU i PSC han de segellar l’acord de canvi normatiu.

El text arribarà al ple després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, sol·licitat per ICV-EUiA i la CUP, i que, admès dimarts a tràmit per la mesa,  conclou que la iniciativa s’ajusta a la Constitució espanyola i a l’Estatut d’Autonomia, però recomana fer-hi algunes precisions. Per aquest motiu, la mesa ha obert un termini perquè els grups que ho creguin convenient puguin presentar esmenes subsegüents al dictamen fins dimarts vinent a dos quarts de deu del matí.

El text, que va superar el debat de totalitat l’octubre passat, modifica la llei sobre centres recreatius turístics i d’establiments de normes en matèria de tributació, comerç i joc per permetre la creació de BCN World.