.

Imatge d'arxiu del ple de Constantí. Foto: Joan marc Salvat

Imatge d'arxiu del ple de Constantí. Foto: Joan marc Salvat

El ple de Constantí passarà comptes de l’exercici anterior, en la propera sessió plenària que tindrà lloc el dimarts 13 de maig. I, segons ha conegut Tarragona21, les xifres són més que positives. Si el 2012 Constantí va tancar l’exercici amb un romanent de tresoreria de 2,2 milions d’euros, el 2013, la xifra per aquest concepte s’ha tancat amb 3,5 milions d’euros. Unes dades que signifiquen un increment del 61% en tan sols un any.

Els números, tal i com ha explicat Daniel Rodríguez, regidor d’Hisenda de Constantí, s’expliquen perquè “el romanent del 2012 tan sols el podíem gastar en reduir el deute (pagament a proveïdors, crèdits demanats, etc); però el municipi va bé a nivell econòmic i no vam utilitzar res d’aquests diners”.

Durant el període de 2013, doncs, aquesta previsió d’ingressos s’ha incrementat fins els 3,5 milions d’euros. El més important, però, segons ha avançat el regidor d’Hisenda, és que 2,9 milions d’euros del total del romanent es destinaran a un gran pla d’inversions pel 2014 i que es concretarà en les properes setmanes. Fins ara, la legislació estatal no permetia gastar el romanent de tresoreria en res que no comportés la reducció del deute, però enguany el marc normatiu ha canviat i el govern local ja prepara un plec de projectes per millorar el municipi.

Entre d’altres punts de l’ordre del dia de dimarts, el ple de Constantí també donarà compte d’un resultat pressupostari ajustat del 2013 per valor d’1,5 milions d’euros.

Joan Marc Salvat