.

Imatge virtual de l'Anella olímpica de Tarragona 2017

Tres multinacionals especialitzades en publicitat i màrqueting del món de l’esport, Carat, Octagon i Always Sport, opten a ser l’agència escollida per la captació de patrocinis privats de cara als Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017.

Els propers dies s’ha de conèixer el desenllaç del concurs, al qual han optat només aquestes empreses. La complexitat de gestionar un patrocini que es vol que sigui de 30 milions d’euros -tres quarts parts dels ingressos previstos- fa que l’Ajuntament de Tarragona hagi recorregut al concurs perquè siguin empreses especialitzades i solvents les que ho tirin endavant. “Temes com els drets d’imatge o l’ús de marques corporatives són complexos i no es poden gestionar des de l’Ajuntament”, ha assenyalat a Tarragona21 Javier Villamayor, tinent d’alcalde i responsable polítics dels Jocs.

Carat, que forma part del grup Aegis Media, és una de les principals multinacionals publicitàries i de representació del món, líder en el seu sector a Espanya, que entre d’altres esdeveniments s’ha encarregat dels Mundials de Natació de Barcelona d’enguany a través d’Aegis Media. Enregistrada al Regne Unit, porta 40 anys a Espanya.

Per la seva part, Always Sport és una companyia internacional que també gestiona drets de màrqueting esportiu, tant a nivell estatal com internacional. Porta 25 anys d’experiència i acaba de guanyar un concurs per gestionar el Circuit de motor de Navarra.

Per la seva banda, Octagon és una agència de representació internacional especialitzada en esports i entreteniment i va ser fundada en 1983.

Cinc empreses, interessades a patrocinar els Jocs

L’empresa guanyadora es finançarà a través d’un tant per cada empresa que aconsegueixi sumar al patrocini. Villamayor ha apuntat al respecte que cinc firmes d’alt nivell ja s’han interessat a patrocinar els Jocs. Tot i que no ha volgut desvetllar de quins empreses es tracta o a quin sector pertanyen, ha destacat que estan incloses a l’índex borsari Íbex 35. L’Ajuntament es troba ara estudiant l’oferta econòmica que han presentat les tres firmes i en els propers dies emetrà el veredicte.

D’altra banda, des de l’u de gener d’enguany hi ha obert el període perquè les empreses puguin obtenir bonificacions fiscals per la seva aportació als Jocs. “És un fet excepcional”, ha subratllat Villamayor. “L’Estat ha acomplert amb escreix amb nosaltres”, ha dit el regidor. El BOE del 23 de desembre passat, en la Llei de Pressupostos de l’Estat, es van incorporar els Jocs de Tarragona com a esdeveniment d’interès públic, en un acord publicat pel Ministeri d’Hisenda, que atorga beneficis fiscals un any abans del que és l’habitual.

Villamayor afirma que la recent trobada de membres del comitè organitzador amb el Príncep d’Astúries “contribueix” a la marxa de Tarragona 2017, de la mateixa manera que observa que la cita esportiva “és bo per a les relacions entre Catalunya i Espanya i per al desenvolupament del sud de Catalunya”.

J. Garcia