.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), no cedirà el padró municipal per elaborar el cens de la consulta per a l’autodeterminació de Catalunya prevista per al 9 de novembre de 2014. En declaracions a la Cadena SER, Ballesteros ha s’ha mostrat en sintonia amb les tesis de la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en anunciar que els ajuntaments catalans governats pel PP no cedirien el padró municipal per a la consulta.

“Camacho diu una obvietat, que no es poden cedir dades privades; per tant, no les cediré”, ha afirmat Ballesteros, que ha matisat que “només ho faria amb el permís explícit de l’Estat. No hi ha una altra manera de fer-ho”, ha afirmat.

Pel batlle tarragoní “és evident que si la consulta no és legal” i ell no cedirà dades privades “perquè no m’està permès per la llei de protecció de dades”, ha matisat. No obstant, el seu company socialista i homòleg a Lleida, Àngel Ros, afirmava ahir que sí cedirà les dades del padró, tal i com preveu la nova llei de consultes que té prevista aprovar el Parlament en els propers mesos.

La polèmica també ha rebut resposta per part de CDC, el vicesecretari general de Coordinació Institucional del qual, Lluís Corominas, preguntava a través d’una entrevista a l’ACN a la popular Sánchez-Camacho si estava plantejant obeir normes del Parlament o del Congrés.

/* JS para menú plegable móvil Divi */