.

Un grup de conills d'índia, a la rotonda del barri

Les associacions Plataforma  Iniciativa Animalista i l’Associació Animalista Libera! han demanat a l’Ajuntament que “es replantegi” la retirada parcial de conills d’índia o el buidat total de la rotonda de l’avinguda Països Catalans del barri de Sant Pere i Sant Pau i es permeti que els animals continuïn vivint a la rotonda.

Les entitats estan contra del pla d’eradicació que vol dur a terme el consistori. Però en el cas que es faci, reclament que s’informi públicament de tot el procés, “de les condicions i de la situació dels animals en el centre”, dels controls veterinaris externs i del programa d’adopció amb els resultats i seguiment.

Els col·lectius qüestionen el que l’Ajuntament de Tarragona pretén fer, “un pla per buidar la rotonda” per tal d’evitar “conseqüències dramàtiques relacionades amb el trànsit”. Una decisió “que ha sorprès i que preocupa a moltes persones”, asseguren els col·lectius.

Els animals porten anys instal·lats a la rotonda “i mai ningú no els ha vist sortir voluntàriament”, afirmen. “En el cas que tingués lloc qualsevol problema de circulació, això es generaria per la distracció o la imprudència dels conductors i no per causes relacionades amb el comportament dels animals”.

Les associacions relacionades amb la protecció animal i les persones conscienciades al respecte afirmen conèixer que tancar un animal que ha conegut la llibertat en una gàbia de dimensions reduïdes “és un acte cruel, i que actualment no hi ha adoptants disponibles on emplaçar els animals”.

L’Ajuntament explica que ha encarregat la gestió de la reubicació i la reinserció dels animals a la Protectora d’Animals de Tarragona, “però aquests centres no estan preparats ni tenen el personal format necessari requerit per acollir i donar una bona qualitat de vida a aquests animals”.