.

.

TOTS 21

El periodista Óscar Ramírez i Victòria Forns.

El periodista Óscar Ramírez i Victòria Forns.

Victòria Forns entaula divuit converses entre tarragonins i tarragonines de tots els sectors. Aquest és el punt de partida de ‘Parlem de Tarragona’, el llibre on el periodista Óscar Ramírez reflecteix les trobades que la portaveu de CiU al consistori de Tarragona ha mantingut amb persones vinculades amb els diversos àmbits de la vida a la ciutat. En la vigília de Sant Jordi, Forns i Ramírez s’han acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, per a la presentació oficial a la Casa Canals d’un llibre amb vocació solidària, i és que tots els beneficis que se’n derivin aniran destinats al menjador social de Bonavista.

Ramírez, que s’ha referit a Forns com «una tarragonina més enllà del càrrec que ocupa», ha explicat que les converses amb els 18 coprotagonistes del llibre coral han estat «naturals». Segons s’ha explicat, cap de les preguntes que Forns respon en el transcurs de les pàgines són pactades, fet que permet veure una Victòria Forns exposada a la ciutat que aspira representar. Des d’aquest punt de vista, Ramírez ha afegit que «aquesta dona política para l’orella, perfila canvis i parla amb Tarragona».

‘El lideratge femení’

Precisament, el lideratge de la dona en el segle XXI ha estat l’eix del discurs de l’alcaldessa de Sant Cugat. «Dona, política i amb compromís per la meva ciutat, com la Victòria», ha començat Conesa, «el lideratge femení és un fenomen emergent, perquè cada cop hi ha més dones compromeses amb la gestió pública i el lideratge polític». En aquest sentit, ha defensat Conesa, «la nostra veu no és millora ni pitjor que la dels homes, però sí que s’atura en detalls que la crisi ha posat al centre del debat polític: les qüestions socials». Per aquest motiu, ha resolt l’alcaldessa, és tan important el rol femení en la governança.

Vora 200 persones han omplert de gom a gom la Casa Canals.

Vora 200 persones han omplert de gom a gom la Casa Canals.

Ja en el torn de la protagonista, Forns ha volgut agrair la col·laboració dels divuit participants d’un llibre el qual ha definit com «coral». Per Forns, la importància del llibre és que parla de Tarragona i amb Tarragona, amb persones de «procedència i professions diverses». Per damunt de tot, però, Forns ha volgut reivindicar el paper de la ciutat com un «actiu en el procés de construcció nacional que viu Catalunya».

Al llarg de les converses, la líder convergent «pensa el present de la ciutat i imagina les possibilitats de futur de Tarragona». En aquesta línia, Forns ha definit Tarragona pel seu «caràcter competititiu, una ciutat pròspera, tolerant, amable i atractiva». Uns qualificatius que per Forns han de servir al «paper de Tarragona en el projecte col·lectiu de país».

Joan Marc Salvat