TARRAGONA 21

El CF Pobla puja al sisè lloc en donar-li la Federació els tres punts en l’encontre que va perdre amb el Sant Andreu

Foto oficial del CF Pobla de Mafumet. Foto: CF Pobla de Mafumet

El Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol ha estimat el recurs interposat pel CF Pobla de Mafumet per l’alineació indeguda que va presentar la UE Sant Andreu, en el partit de lliga que ambdós van disputar el 27 d’octubre de 2019, al Narcís Sala, amb el resultat final d’1 a 0 a favor dels locals.

El CF Pobla va al·legar que el jugador del Sant Andreu Josu no podia jugar aquell partit, ja que acumulava cinc targetes grogues, i havia de complir amb la corresponent sanció.

El Comitè d’Apel·lació, després de donar la raó al CF Pobla, li ha atorgat el triomf d’aquell partit, donant-los els tres punts. A més a més, ha imposat a la UE Sant Andreu una multa de 1.001 euros.  Per tant, el CF Pobla de Mafumet acaba la temporada amb 45 punts, i sisè a la classificació.

Suspesa la 10ª edició de Vandekames a Vandellòs

Imatge d’una edició anterior del circuit. Foto: Jordi Santacana

La 10ª edició de Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que se celebra a Vandellòs, ha quedat cancel·lada. Aquest esdeveniment s’havia de celebrar enguany el dissabte 1 d’agost, però els organitzadors han decidit suspendre’l.

El Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i el Club Centre Excursionista Serres del Mestral, que compten amb el suport de l’Ajuntament, de la Diputació de Tarragona i de diverses empreses privades, consideren que l’escenari actual, marcat per la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la Covid-19, “no és el més convenient” per dur a terme una competició esportiva com Vandekames, que aplega unes 600 persones a l’agost.

Per aquest motiu, “davant la incertesa temporal de l’estat d’alarma i el fet de no disposar a dia d’avui d’un temps mínim per poder organitzar Vandekames amb certes garanties sanitàries per als corredors per as més de 150 voluntaris”, els organitzadors han decidit suspendre la prova fins l’any vinent.

D’aquesta manera, argumenten també els organitzadors, es podrà celebrar en millors condicions el 10è aniversari d’aquest esdeveniment obert a tothom que inclou diferents modalitats i caminades i que té com a objectiu fomentar l’esport i donar a conèixer les muntanyes i l’entorn natural del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant,

Vandekames forma part del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN). En concret, la cursa negra és puntuable per al Circuit Classic delCCTGN; i la cursa roja, per al Circuit Express del CCTGN.

L’UT Llastres, ajornada

Com a organitzadors també de l’UT Llastres, el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i el Club Centre Excursionista Serres del Mestral enguany han hagut d’ajornar la 3ª edició d’aquest altre esdeveniment esportiu de muntanya que estava previst a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant el cap de setmana del 13 a 15 de març, tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries i de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) pel que fa a grans esdeveniments, per contenir la Covid19.

La tercera UT Llastres, que inclourà una prova d’ultraresistència amb tres etapes, l’ 11a edició de la Cursa de la Portella, el Canicross i curses infantils, tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de novembre de 2020, si les condicions sanitàries ho permeten.

Junts per Tarragona vol ampliar les zones d’skate allunyades d’habitatges

Recorda la manca d’espais per la pràctica d’aquest esport a la ciutat i reclama que s’escolti els clubs. Imatge Virtual

El grup municipal de Junts per Tarragona ha proposat a l’equip de govern començar a treballar per ampliar les zones destinades a la pràctica de l’skate allunyades del nucli urbà. «Fa molts anys que diverses entitats reclamen incrementar el nombre d’espais per a la pràctica de patinatge en el seu sentit més ampli», ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que recorda que actualment «Tarragona només disposa de l’skate parc del Parc del Francolí, que es troba en mal estat i s’ha quedat petit davant el gran nombre d’usuaris».

«Ara, amb el debat sobre la modificació de l’ordenança de convivència, és el moment adequat per començar a treballar per millorar aquesta situació», ha apuntat Nadal, que ha assenyalat que la manca d’oferta «està provocant que moltes persones s’hagin de desplaçar a municipis veïns per practicar aquest esport«. «Es tracta d’una de les modalitats esportives que més han crescut en els últims anys», ha apuntat.

En aquest sentit, el grup municipal ha registrat una sol·licitud on reclama a l’equip de govern que escolti als clubs i que complexi els compromisos adquirits amb anterioritat. «Un d’aquests compromisos és la creació d’skate places allunyades del centre, que evitarien les actuals problemàtiques existents en places ubicades al costat d’habitatges», ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, que ha avançat que una de les zones podria ser el parc ubicat a la Punta del Miracle, entre el Passeig Marítim Rafael Casanova i les vies del tren.

«La creació d’aquests espais, que ja existeixen en nombrosos municipis més petits que Tarragona, evitaria molèsties i contribuiria a dinamitzar zones de la ciutat actualment en desús», ha conclòs Nadal.

 

Les instal·lacions de la Zona Esportiva de Torredembarra romanen tancades

Foto d’arxiu: Anna F. – Aj. Torredembarra

Les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal (Pavelló Municipal Sant Jordi, piscines, pistes de tennis i pàdel, camp de futbol i pista d’atletisme) i el Pavelló dels Caus romandran tancades, de moment, i només s’ha previst que hi puguin entrenar esportistes d’alt rendiment com és el cas de la Berta Castells i de l’Aaron Sola.

El regidor d’Esport de Torredembarra, Raúl García, va mantenir ahir a la tarda una reunió amb les entitats esportives per explicar aquesta decisió. Les condicions actuals de desconfinament pel que fa a instal·lacions esportives són molt limitatives i de difícil aplicació amb garanties de seguretat per als seus usuaris, la qual cosa en fa inviable ara per ara l’obertura. Per aquest motiu, es va adoptar el compromís d’elaboració dels protocols i plans que han de permetre avançar cap a un certa normalitat i que garanteixin la seguretat sanitària.

Cal recordar que en l’àmbit esportiu, Torredembarra forma part de la taula de tècnics esportius d’antigues seus dels Jocs Mediterranis que s’ha activitat per treballar conjuntament situacions com aquesta.

 

Les instal·lacions esportives de Tarragona no obriran fins la fase 3

L’Ajuntament opta per la prudència per garantir el màxim possible la seguretat dels esportistes i usuaris dels equipaments esportius de la ciutat. Imatge d’arxiu del pavelló de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit que no obrirà les instal·lacions municipals esportives fins a la fase 3 de la desescalada del confinament pel coronavirus. Aquesta determinació s’ha pres després d’analitzar tots els protocols i recomanacions dels diferents estaments públics i privats de l’àmbit esportiu. “Hem decidit ser prudents amb l’inici de l’obertura de les instal·lacions esportives municipals i hem elaborat un pla intern per mirar de garantir el màxim possible la seguretat dels esportistes i usuaris dintre dels equipaments municipals de la ciutat. Per tant, ens posem com a fita obrir a partir de la tercera fase a aquelles instal·lacions que es puguin”, ha manifestat la consellera d’Esports, María José López.

Aquesta decisió s’ha comunicat avui als membres del Consell Rector del Patronat Municipal d’Esports.
Tarragona forma part activa de la Taula de Treball del Sector Esportiu Municipal del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, on es treballa conjuntament per unir esforços i compartir criteris relacionats amb la situació derivada de la pandèmia de la Covid 19 i l’afectació als serveis esportius municipals.

 

Els amants del golf, el pàdel i el tennis comencen a omplir les instal·lacions esportives a Tarragona

Una usuària, rebent una classe de golf al Golf Costa Daurada, a Tarragona, amb el professor distanciat i tots dos amb mascareta. Foto: Roger Segura

Els principals complexos esportius a l’aire lliure que es troben en la fase 1 de la desescalada comencen a activar-se progressivament per donar resposta a la gran demanda de socis i abonats. A Tarragona, el Golf Costa Daurada ha obert les portes aquest dimecres i ja permet jugar a golf, tennis i pàdel seguint les restriccions establertes pel govern espanyol. Amb un 30% de l’aforament, els abonats han de demanar cita prèvia, prendre’s la temperatura, respectar el distanciament de dos metres i no poden jugar partits per parelles. S’han tancat espais comuns, i es recomana l’ús de guants i mascareta. Tot i les incomoditats de la desescalada, els amants de l’esport es mostren exultants per poder tornar a trepitjar els camps dos mesos després.

El complex esportiu ha creat un protocol «per donar màxima garantia i seguretat als clients», segons detalla el gerent del Club de Golf Costa Daurada, Marc Tarragó. Un dels canvis més destacats és un control de temperatura obligatori a la recepció, amb un topall de 37,2 graus, i la necessitat de reservar l’accés a les instal·lacions per telèfon o internet. La limitació a un terç de l’aforament, però, no suposa un gran contratemps per l’amplitud del recinte, tot i que ha obligat a establir uns torns. «Per ser el primer dia d’obertura tenim molta afluència i la gent ho fa de manera molt ordenada i responsable», celebra Tarragó.

Als usuaris dels camps de golf i pitch&putt, per exemple, no se’ls permet fer ús dels bancs -que s’han precintat- i del servei de neteja de boles, ni tampoc tocar el material fixe, com la bandera. El material es desinfecta tant a l’entrega com a la devolució, i es recomana un distanciament de tres metres en cas que s’apleguin diversos participants. El protocol també estableix que cada jugador utilitzi exclusivament el seu material personal.

La fase 1 de la desescalada també permet les classes individuals. En aquest cas, alumne i instructor no poden mantenir contacte físic i han de guardar un distanciament de dos metres. És el cas de Marta Pereira, de Tarragona, i del seu professor, José Ramon, que aquest dimecres al matí s’han retrobat, ara equipats amb mascareta. «Al jardí he intentat fer els deures que em manava, però és totalment diferent a poder venir al camp. És una mica complicat amb la mascareta perquè falta aire per fer la pràctica, però esperem a tornar a la normalitat d’abans», explica Pereira.

Imatge d’un partit de pàdel d’un contra un a les instal·lacions del Golf Costa Daurada. Foto: Roger Segura

A banda del golf, aquest complex esportiu de Tarragona també ha començat a rebre jugadors de pàdel i tennis. En aquest cas es recomana portar equipació nova o seminova, i estrenar pilotes en la mesura del possible. En el cas del pàdel, els partits només poden ser d’un contra un. «Fa dos mesos que no jugàvem i avui he quedat amb un bon amic amb qui jugo habitualment. Tot i que per prevenció només podem jugar individualment, ho hem pogut fer, i aquesta és la nostra il·lusió», afirma en David Domènech, de Tarragona.

Segons Xavi Pueyo, responsable de les seccions de tennis, pàdel i fitness del Golf Costa Daurada, estan molt atents a la normativa i actuen amb «molta prudència» en les qüestions de seguretat i higiene. En aquest sentit, han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a les entrades de les pistes. Per contra, els vestuaris i les dutxes no es poden fer servir per seguretat. «Hem conscienciat la gent que es pot jugar, però amb les restriccions establertes», insisteix Pueyo. Aquest dimecres a la tarda els torns permesos per a tennis i pàdel estaven gairebé complets al 100%.

Amb la Casa Club tancada, la previsió és que divendres pugui obrir la terrassa de la cafeteria. A més, al complex s’hi està construint un gimnàs DiR, que havia d’obrir a l’abril i que, arran de la crisi del coronavirus, està previst que ho faci durant la segona quinzena de juny. Aleshores també es confia en poder obrir la piscina. Puig explica que, malgrat aquest contratemps amb el nou projecte del gimnàs, estan contents perquè segueixen obtenint noves altes i consultes sobre la futura obertura de l’espai.

Represa als clubs de tennis

D’altra banda, els clubs de tennis tarragonins també han reobert parcialment les instal·lacions. El Club Tennis Tarragona, el Monterols de Reus o la Plana d’en Berga de Valls, clubs històrics que es remunten als anys seixanta i setanta, van comunicar-ho diumenge als seus socis, ansiosos de reprendre l’activitat esportiva.

Des d’aleshores el telèfon treu fum. Les reserves per jugar a tennis i pàdel van a ritme frenètic, malgrat les restriccions de la fase 1. En aquest sentit, els partits només poden ser individuals, sense públic, i els jugadors no poden fer canvi de pista. A les pistes es disposa de gel desinfectant. Es recomana fins i tot estrenar pilotes o desinfectar-les. Cal abandonar la pista cinc minuts abans per no creuar-se amb els jugadors següents. A més, els vestuaris dels clubs també es mantenen tancats i els socis han de firmar un full de consentiment.

Roger Segura / Núria Torres – ACN

Salou participa en la constitució de la taula de treball del sector esportiu

L’objectiu és exposar informació, debatre i compartir criteris relacionats amb la situació derivada de la pandèmia. Foto: Ajuntament de Salou

L’Ajuntament de Salou va participar aquest dilluns, 11 de maig, per videoconferència, en la constitució de la taula de treball del sector esportiu municipal, formada per un total de 24 tècnics esportius de diferents ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En representació del Consistori salouenc es troba el tècnic d’Esports, Juan Hernández.

La primera trobada va servir per determinar la creació de grups de treball i compartir informació d’interès. L’objectiu d’aquestes reunions és exposar informació, debatre i compartir criteris relacionats amb la situació derivada de la pandèmia COVID-19, i l’afectació als serveis esportius municipals.

Cal dir que aquest grup de treball, d’acord al criteri dels seus components, també vol mantenir-se més enllà de l’actual estat d’emergència i servir com a plataforma de treball i posada en comú de les necessitats del sector públic de l’esport.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor “la necessitat d’unir forces entre tots i totes per aconseguir fer front a la pandèmia del coronavirus, amb les màximes garanties”. En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat que “la creació d’aquest espai potenciarà la reflexió sobre l’actualitat del sector esportiu, compartint idees que ens enriquiran i ens permetran conèixer les perspectives de la resta dels municipis”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou, Daniel López, ha assegurat que “aquesta taula de treball creada pels tècnics ens ajudarà a prendre millors decisions de cara a la reobertura gradual d’instal·lacions i la represa de serveis”. “Considero que és un grup que si es consolida un cop passada la COVID-19, permetrà crear sinergies i noves oportunitats en el sector esportiu en el territori”, ha assenyalat l’edil.

Dins dels municipis, hi ha instal·lacions esportives de titularitat municipal i una variada oferta de serveis esportius. La gestió la poden portar tant la regidoria o àrea d’esports de l’Ajuntament o bé, també, en alguns casos, patronats municipals, instituts o societats mercantils públiques.

En el sentir general dels tècnics es fa més necessari que mai aquest nexe d’unió per debatre la realitat esportiva municipal, facilitar la formació i compartir dades, experiències i projectes.

 

Golf Costa Daurada reobre les instal·lacions aquest dimecres 13

El centre multiesportiu obrirà totes les seves instal·lacions esportives, amb limitacions d’aforament i un protocol de seguretat i salut molt clar. Foto: Cedida

L’entrada de Tarragona en la fase 1 del pla de desescalada, a partir d’avui, implica la represa de l’activitat esportiva als clubs a l’aire lliure, entre els quals s’inclou el Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center.

Per això, l’equip professional del centre multiesportiu ha tornat aquest dilluns a les instal·lacions per acabar de posar a punt la tan esperada reobertura, la qual tindrà lloc aquest proper dimecres, 13 de maig.

Aquesta reobertura inclourà totes les instal·lacions, amb l’única excepció de la Casa Club, que romandrà tancada, i de la cafeteria, que obrirà aquest proper divendres amb servei únicament a la terrassa, i respectant la normativa de no superar el 50% del seu aforament i una distància entre taules de 2 metres.

Així, només quedarà pendent d’obertura el centre DiR i la piscina, en els quals segueixen els treballs. La previsió de la propietat és poder obrir durant la segona quinzena de juny.

A més, el Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center ha elaborat un protocol de seguretat i salut, amb la voluntat de garantir que tots els usuaris puguin gaudir de les instal·lacions de l’entitat.

Aquest protocol anirà variant en funció de les noves decisions, consells i mesures que autoritzin les autoritats sanitàries. Així, des del moment de la reobertura i fins a nou avís, a Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center caldrà mantenir unes normes de seguretat i salut, que comencen amb la necessitat de realitzar una reserva de cita prèvia -mitjançant web, telèfon o app- per a l’ús dels camps de golf i pitch&putt, així com de les pistes de tenis i pàdel. Aquesta cita és imprescindible, atesa la limitació vigent de l’aforament.

A més, tots les usuaris hauran de passar un control de temperatura a la recepció, així com mantenir la distància de seguretat, entre altres normes de protocol. El conjunt de les mesures instaurades temporalment pot ser consultat aquí:

https://golfcostadaurada.com/uploads/slide/image/newsletter-reapertura.html

Sobre Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center

Ubicat a Tarragona, el Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center inclou diversos atractius per als amants de l’esport i la natura, atès que engloba un resort esportiu de primer nivell que inclou totes les comoditats: camp de golf de 18 forats de par 72 amb driving range i àrea de pràctiques; pitch & putt amb un recorregut de 18 forats, 7 pistes de pàdel panoràmiques d’última generació, 3 pistes de tenis de terra batuda i, properament, gimnàs DIR i piscina. Més informació a www.golfcostadaurada.com

Aquest complex multiesportiu està ubicat en un entorn natural únic i a pocs minuts del mar i de Tarragona ciutat, en recinte que permet descobrir una nova forma de vida, tota vegada que properament Essentia Costa Daurada hi construirà un complex residencial ideat per als amants de la natura i la vida activa, que volen gaudir d’una residència en un lloc tranquil i, al mateix temps, proper a la ciutat. Més informació a http://essentia-costadaurada.com/

 

El Patronat d’Esports retorna la part proporcional de les quotes

La presidenta del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, María José López, per decret de data 24 de març de 2020, va resoldre iniciar els tràmits de devolució del preu públic corresponent pel tancament de les instal·lacions amb motiu de la crisi sanitària (COVID-19) a les persones abonades i cursetistes.

Així mateix, per resolució de data 28 d’abril de 2020, va resoldre efectuar la devolució corresponent als abonaments mensuals, trimestrals, de tennis i cursetistes de l’activitat natació adaptada.

Per al càlcul de l’import a retornar, s’ha considerat la devolució de 19 dies, en el cas d’abonaments mensuals sobre 31 dies, i en el cas dels abonaments trimestrals sobre 91.

En el cas de les persones abonades amb quota anual, no es pot determinar la quantitat a retornar, atès que les instal·lacions continuen tancades en aquests moments. La devolució es realitzarà un cop s’obrin les instal·lacions i es pugui determinar amb exactitud el període de temps que correspon retornar.

Cal recordar que des de la declaració de l’estat d’alarma i el conseqüent tancament de les instal·lacions, el Patronat Municipal d’Esports ja va posar-se en contacte individualment amb cada usuari per informar-los del procediment que es duria a terme. Actualment, s’està treballant en la recopilació de les dades individuals i autoritzacions corresponents als cursetistes, per realitzar el tràmit de la devolució corresponent.

Així mateix, cal recordar que per intentar minimitzar l’impacte sofert amb l’aturada forçosa de l’activitat física, el PMET ha engegat diferents iniciatives en línia per fomentar la pràctica de l’esport, tant per als abonats com per al conjunt de la ciutadania.

La Federació dóna per acabada la Lliga de bàsquet i el CBT aspira a l’ascens

El CBT aspira a pujar a la LEB Plata. Foto: CBT

La Federació Espanyola de Bàsquet ha decidit finalment finalitzar la temporada regular de la Lliga EBA, sense descensos i amb opcions d’ascens a LEB Plata per a l’Ibersol CBT, líder destacat del seu grup de la Conferència C.

Amb la lliga regular finalitzada, la Comissió Delegada de la FEB ha fixat les fases d’ascens, que es jugarien “prioritzant la salut dels esportistes, i sempre que tant les autoritats sanitàries com els clubs puguin complir amb els protocols sanitaris aprovats”.

La FEB es marca el 25 de maig com a data límit per decidir si es juga pels ascensos de categoria i, en cas que finalment no sigui possible, també ha determinat quins equips pujarien: els primers de cada grup de la Lliga EBA. D’aquesta decisió en podria sortir beneficiat el Club Bàsquet Tarragona, que podria veure premiat el seu treball a la pista, on el conjunt de Berni Álvarez va aconseguir 18 victòries i només 3 derrotes en els 21 partits que els blaus havien disputat abans de la obligada aturada de la lliga.

El CF Pobla obre la convocatòria d’inscripcions per a la temporada 2020-2021

CF Pobla de Mafumet. Foto: tgn21

El CF Pobla de Mafumet ha obert avui la convocatòria d’inscripcions per a la propera  temporada 2020-21. A causa de la situació actual generada pel Covid-19, els pobletans volen estar al costat  de l’esportista. I, per aquest motiu, tot aquell nen o nena que s’inscrigui per a la propera temporada abans del dia 31 de maig, només haurà de pagar una quota de 200 euros.

Aquesta promoció està inclosa en totes les categories del futbol base. Totes aquelles persones que es vulguin inscriure al CF Pobla de Mafumet han de trucar al telèfon 622 699 493 o al 977 840 948.

 

La Federació Catalana de Futbol dóna per acabades les competicions

Imatge d’arxiu de Les Borges del Camp. Foto: Twitter

La Federació Catalana de Futbol ha acordat donar per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-2020, consultarà als clubs per conèixer la seva opinió i elaborarà un programa econòmic de suport al futbol català. Es tracta de les competicions des de Primera Catalana en avall.

La Federació Catalana de Futbol ha celebrat aquest dijous la reunió telemàtica de la Junta Directiva corresponent al mes d’abril, on s’ha acordat donar per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-2020 que depenen de l’FCF, en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja, atenent a la recomanació emesa en el dia d’avui per la Secretaria General de l’Esport.

També s’ha decidit obrir al llarg de les properes setmanes una consulta entre els clubs catalans per conèixer la seva opinió sobre la conclusió dels campionats, abans d’adoptar una resolució de forma posterior. També continuar amb l’estudi i confecció del programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la pròxima temporada 2020-2021, així com d’ajut a la tresoreria dels clubs.

La presentació d’aquest paquet de mesures compensatòries es realitzarà en l’Assemblea General de l’FCF, i en el supòsit que no es pugui celebrar en les dates habituals amb motiu de la situació a causa de la Covid-19, es donarà a conèixer amb anterioritat al’inici de les competicions.

L’Ajuntament obre al maig les subvencions per activitats esportives

Es podran beneficiar esportistes individuals, esportistes amb diversitat funcional, entitats esportives sense ànim de lucre  i centres d’ensenyament i les AMPAs. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per obrir durant el maig la convocatòria de les subvencions de concurrència competitiva per a activitats i promoció esportiva local. Es podran beneficiar esportistes individuals, esportistes amb diversitat funcional, entitats esportives sense ànim de lucre  i centres d’ensenyament i les AMPAs.

Donada la situació actual, la Conselleria d’Esports treballa per avançar la convocatòria d’aquesta línia de subvencions i poder obrir-la al maig, quan en els darrers exercicis es feia a finals d’any. El primer pas es iniciar els tràmits  per publicar la convocatòria, que s’incrementa en 44.000 euros respecte a la convocatòria anterior, arribant un total 170.000 euros. En la convocatòria prevista ara, els clubs hauran de justificar l’activitat realitzada durant l’any 2019.

“Avançarem la convocatòria i augmentem la dotació per ajudar els clubs més aviat que els altres anys ja que és un moment complicat. D’altra banda, la convocatòria del 2021 també tindrà en compte la situació provocada per la Covid-19 aquest any i el necessari reimpuls i enfortiment del món esportiu de la nostra ciutat”, ha explicat la consellera i presidenta del Patronat Municipal d’Esports, María José López.

La finalitat d’aquestes subvencions és el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva al nostre municipi i afavorir la seva creació i difondre-la. L’objectiu de la Conselleria d’Esports és publicar la convocatòria durant aquest mes de maig. Cal recordar que l’Oficina d’Atenció als Clubs de la Conselleria està activa per via telemàtica. A més, malgrat la situació, la Conselleria també continua en contacte de manera de telemàtica amb els clubs.

Les beques ‘Futbol per a tothom’ creixen per quart any consecutiu

Un total de 449 infants en situació de risc d’exclusió social s’han vist beneficiats aquesta temporada pel programa de beques de la Fundació de l’FCF.

La Fundació Catalana de Futbol, a través de la línia de beques ‘Futbol per a tothom’, ha permès que un total de 449 infants en situació de risc d’exclusió social hagin pogut accedir a jugar en un equip federat català durant aquesta temporada 2019-2020. Aquesta xifra consolida el creixement per quart any consecutiu del programa, que té com a objectiu facilitar l’accés a la pràctica del futbol i futbol sala als menors d’edat de famílies amb gran vulnerabilitat econòmica, fomentant la igualtat d’oportunitats a través de la subvenció de les quotes federatives.

El programa ha registrat un increment del 43% de nens i nenes beneficiaris respecte el curs anterior, on es van veure afavorits 314 infants. L’evolució, així mateix, ha estat notable respecte la campanya 2017- 2018, en què s’hi van acollir 203 menors, i la 2016-2017, quan es va engegari destinar aquesta línia d’ajuts a 84 afiliats.

Pel que respecta al repartiment per edats, el programa engloba joves i adolescents des dels sis fins els divuit anys d’edat. La franja dels tretze anys és la que compta en l’actualitat amb el nombre més alt de becats, amb un total de 59.

Per fer possible la línia de beques ‘Futbol per a tothom’, la Fundació de l’FCF compta amb la col·laboració tant dels clubs, com també dels serveis socials, la Direcció General de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència i les entitats del tercer sector, amb qui realitza una labor conjunta en la detecció dels casos de vulnerabilitat, en funció dels indicadors territorials de risc de pobresa i d’exclusió social.

Aquesta tasca complementa la resta de projectes i programes socials que té en marxa la Fundació de l’FCF, com ara els Premis Solidaris, la subvenció d’arbitratges per partits de caire benèfic, l’Enfutbola’t, el Campus Campions o el Campus Solidari de futbol.

 

La Ultra Trail Tarragona Sport HG queda reprogramada pel 2021

La prova, amb 4 edicions previes, passa a una nova etapa per la cinquena edició sota un organització coral de diferents clubs histórics de la ciutat de Tarragona, liderat pel Club Tennis Tarragona, amb mes de 60 anys d’história, on les seccions de “runners” agafen forces; i estaran acompanyats per altres clubs com el Club
Natació Tarraco, Club Atletisme Tarragona i altres clubs excursionistes de la provincia per establir un equip de més de 100 voluntartis que portaran de nou el “trail running” als carrers de la ciutat i les muntanyes del voltant.

Programada per als 5-6-7 març 2021 per obrir el calendari i la temporada de “trail running” català.

4 Distáncies conformarán el programa: 12 km , mitja marató, 50 milles i 100 milles , que establirán la cursa marcada més llarga de la regió; més de 160 km de senders i camins de muntanya entre mar, les platges
de la ciutat i els boscos mediterranis, a la vegada que recorre part del patrimoni mundial de la humanitat UNESCO de la ciutat romana.

La prova s’internacionalitza mab l’entrada al circuit Outdoor Race World Tour ®, un nou circuit de curses trail amb proves als 5 continents com ara Usuhaia (patagonia Argentina), Korea del Sud, Australia, Andorra, Croacia, Nepal o Marroc; i encarat a corredors amateurs amb ganes de combinar turisme y esport.

 

La Scott Marathon Cup de Cambrils s’ajorna al 25 d’octubre

 

La Scott Marathon Cup de Cambrils veu modificada la seva data de celebració degut a l’efecte del COVID-19.La nova data serà el 25 d’octubre de 2020.

La localitat de Cambrils es vestirà de gala per reunir als millors ciclistes de l’especialitat i aquells bikers que volen gaudir del Mountain Bike, en una zona ideal.

S’està vivint una situació excepcional i des de l’organització es lamenta les conseqüències d’aquesta. Estem segurs que el més aviat possible es podrà tornar a disfrutar de la bicicleta de muntanya.

Les inscripcions tant de la cursa de Cambrils com la de Girona que es disputarà el 26 de setembre, segueixen obertes.

El Nàutic de Cambrils presenta un ERTO que afecta a 14 treballadors

Al centre de la imatge, Ramon Vallverdú, amb altres membres de la junta directiva en una fotografia d’arxiu. Foto: Tarragona21

El Club Nàutic de Cambrils s’ha vist forçat a presentar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació -ERTO- que afecta un total de 14 treballadors, 7 d’ells a jornada completa i els altres 7, a mitja jornada, segons ha confirmat a Tarragona21 el seu president, Ramon Vallverdú.

L’entitat ha aguantat fins dimecres d’aquesta setmana, dia 25, abans de presentar l’expedient davant el Departament de Treball de la Generalitat, però finalment ho ha hagut de fer davant la crisi que suposa la inactivitat i en la previsió de com poden reaccionar els associats a l’hora de fer front a les sevs quotes mensuals. ‘Els nostres ingressos són molt dèbils’, ha afirmat Vallverdú, que s’ha acollit a l’ERTO per causa de ‘força major’, com està succeint a força empreses i clubs.

El Nàutic ja havia aplicat mesures de protecció entre els seus treballadors, fent torns amb jornades intensives en les àrees de seguretat i manteniment des que es va demanar oficialment, quan des de Ports de la Generaitat es recomanava prendre mesures. A la secció esportiva es desenvolupa mitja jornada laboral en previsió d’esdeveniments, a l’espera de si es reprèn l’activitat. ‘Hem habilitat un sistema per evitar l’ús de les instal.lacions per part dels socis’, subratlla Vallverdú.

J. Garcia

La Federació Catalana de Futbol també presenta un expedient de regulació temporal d’ocupació

Imatge d’arxiu d’un partit de Territorial tarragonina. Foto: Tarragona21

La Federació Catalana de Futbol comunica que ha presentat davant l’autoritat laboral un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causes de força major a partir del pròxim 1 d’abril, davant la proclamació de l’estat d’alarma i les mesures extraordinàries en matèria de salut pública adoptades per la crisi de la COVID-19. Aquesta sol·licitud s’ha realitzat pel cessament forçós de l’activitat, després de la suspensió de totes les competicions, i en quedar prohibida la pràctica esportiva en camps i pavellons mentre duri aquest episodi.

L’expedient afecta les catorze delegacions, Tarragona inclosa, i comporta la suspensió del contracte de treball de 169 treballadors de l’estructura federativa, i la reducció de jornada al 25% d’un total de 17 treballadors, amb la finalitat de mantenir uns serveis mínims d’atenció al públic, que es comunicaran properament.

Addicionalment, s’ha pres la decisió de suspendre tots els pagaments a professionals externs i als proveïdors no essencials fins que es recuperi la situació de normalitat.

Aquestes mesures, de caràcter temporal mentre duri l’estat d’alarma, s’han adoptat seguint criteris de proporcionalitat i d’igualtat, amb l’únic ànim de garantir la viabilitat de l’entitat i de tots els seus llocs de treball, davant la caiguda d’ingressos derivada de la paràlisi dels campionats oficials.
Així mateix, l’FCF manifesta la seva voluntat de tornar a reprendre l’activitat habitual tan bon punt les autoritats ho permetin i desitja a tots els afiliats que hagin pogut resultar contagiats per la malaltia de la COVID-19 una molt ràpida recuperació.

La Federació Catalana de Futbol contempla que les competicions tornin el 13 de maig

Imatge d’arxiu d’un Racing Bonavista-Salou. Foto: Racing Bonavista

La Federació Catalana de Futbol es planteja tornar a les competicions la setmana del 13 i 20 de maig, i es faria amb dos partits per setmana, tal com explicat el seu president, Joan Soteras, als Matins de Catalunya Ràdio aquest dijous 19 de març. La Federació «té tot previst i preparat per continuar la competició», ha afirmat. Així de contundent es mostrava el màxim representant de la Catalana que no vol «adulterar la competició».

La Federació vol acabar, si és possible, la temporada 2019-2020 i no «adulterar la competició». Soteras ha continuat dient que «si agafa l’evolució de Xina i Itàlia’, es tornaria a competir la setmana del 13 i 20 de maig, amb dos partits per setmana. Una jornada seria de dimarts a dijous i una altra el cap de setmana.

D’altra banda, si la lliga s’acabés més tard enguany, la Federació Catalana de Futbol planteja escenaris de cara la pròxima temporada. «Si pel fet que s’ha de començar la temporada més tard i s’ha de retallar jornades, es plantejarà un nou escenari i un nou calendari i es jugaria amb les jornades que es creuen que es pot jugar».

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies