.

Pere Montserrat, nou gerent únic de l'empresa pública GIPSS i de l'ICS al Camp de Tarragona i l'Ebre

Pere Montserrat, nou gerent únic de l'empresa pública GIPSS i de l'ICS al Camp de Tarragona i l'Ebre

Tal com apuntaven les previsions i l’objectiu anunciat per l’Institut Català de la Salut (ICS), el doctor Pere Montserrat Ollé no tan sols serà gerent d’aquest ent al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre sinó també de l’empresa Gestió i Prestació de Serveis (GiPPS) de forma conjunta per “potenciar unió i sinergies entre els proveïdors de la ciutat” en el que per a ell suposa un “repte professional i també personal”, ha declarat avui en la seva presentació.

Montserrat Ollé ha estat presentat aquest migdia pel delegat de Salut a la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Josep Mercadé, acompanyat del director d’Afers Assistencials de l’ICS, Jaume Benavent, i del president de GiPSS, Josep Ramon Fuentes.

Tots ells han destacat la necessitat de “sumar sinergies i potenciar el conveni de col·laboració per una màxima integració entre els proveïdors de la ciutat”, enmig de la forta polèmica per la dimissió del seu precedessor, Julio García, en el context de la batalla entre la sanitat pública i la privada a Tarragona.

Mentre que Benavent ha declarat que confia en la “capacitat de Montserrat per disposar d’una visió global per prendre decisions”, Fuentes ha dit que “es tracta d’una tasca i un encàrrec molt important, complex i interessant” amb l’objectiu de “millorar el nivell assistencial als ciutadans”.

Montserrat ha compartit la seva “il·lusió” per aquest projecte que per a ell té “un doble vessant professional i personal satisfactori” pels seus lligams originaris amb el territori. Segons el nou gerent “sumant és l’única forma d’avançar i donar més i millor atenció a les persones” i per al càrrec ha senyalat com a imprenscindible “escoltar les diverses parts per poder treballar en bon camí”

El seu càrrec havia estat anunciat durant les festes nadalenques, fet criticat per ICV-EUiA qui ho va considerar com “una forma de passar desapercebut”, avui en canvi s’ha fet de forma pública.

Garcia Prieto, nou gerent de l’Institut del Diagnòstic per la Imatge

D’aquesta manera l’ICS a Tarragona fa efectiva la substitució de Julio García Prieto després que dimitís com a gerent únic de l’ICS i GiPSS. Mercadé ha aclarit que Garcia Prieto ocupa des del 3 de gener el càrrec de nou gerent del Institut del Diagnòstic per la Imatge de Catalunya (IDI) i ha agraït la seva tasca durant tres anys al front d’ICS i sis mesos en la gerència conjunta amb GiPPS.

Prieto va dimitir en la darrera reunió del Consell d’Administració de GiPSS, celebrada el 31 d’octubre i ho va comunicar per carta al departament de Salut, segons van confirmar a Tarragona21 fonts de l’ICS i del departament de Salut de la Generalitat.

La dimissió es produïa en un moment de guerra declarada entre la sanitat pública i la privada a Tarragona, amb la gerència del departament de Salut de la Generalitat a Tarragona acusada de jugar a favor de l’operador privat Santa Tecla, però amb directius de l’ICS i de GiPSS -com García Prieto- tractant que no se segueixi desmantellant la sanitat pública.

García Prieto va dimitir en el context del seu intent que l’operador públic GiPSS concursés, a un peu més econòmic, a un servei de bugaderia de la pròpia GiPSS i també al servei que presta l’Ajuntament de treballadores de les llars per gent necessitada. Ambdós serveis els gestiona Santa Tecla.

Presentació avui del nou gerent d'ICS i GiPPS

Presentació avui del nou gerent d'ICS i GiPPS

Oberts al treball amb la Xarxa sanitària Santa Tecla

Precisament la polèmica ha girat entorn de col·laboracions amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla, entitat privada, que posa en dubte cap a on giren els interessos a Tarragona entre la sanitat pública i la privada.

Quim Nin ha volgut aclarir que “el Govern vol que hi hagi col·laboració, coordinació i cooperació amb tots els agents i proveïdors que tinguin alguna cosa a dir o aportar en el conveni d’acord establert” destacant una “visió de pluralitat”. Ha manifestat que la gerència única segueix plantejada de la mateixa manera i que els sis mesos de recorregut “tan sols són l’inici d’una línia de treball que ha de donar bons resultats”, comparant les bones experiències similars a altres ciutats com Lleida o Girona.

Pere Montserrat Ollé

Pere Montserrat (Barcelona, 1953) és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB), diplomat en infermeria per la UNED, diplomat en gestió hospitalària per ESADE i diplomat en consultoria de gestió en el canvi i desenvolupament organitzacional per la UB. També ha cursat programes d’alta direcció d’empresa i entrenament directiu a IESE.

Des de l’estiu del 2011 ha estat director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT). Abans havia estat director d’Estratègia i Organització del Sistema d’Emergències Mèdiques (2009-2011); director general de Clíniques de Catalunya del Grup l’Aliança (2007-2009); director general adjunt de CARSA i GECESSA, societats del Grup l’Aliança (2006-2007); director territorial de Midat Mútua (2004-2006); director de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (2003-2004); director de projectes de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (1998-2003); director d’atenció primària de Badalona (1995-1998); i director del Servei Especial d’Urgència de Barcelona (1993-1995). Des de l’any 1972 i fins al 1993 va desenvolupar diferents tasques assistencials a l’Institut Català de la Salut i a l’Hospital Sant Joan de Déu.