.

La Sala de Plens de l'Ajuntament

El PSC de Tarragona ha presentat en sessió plenària una moció a favor d’una àrea de prestació conjunta del servei del taxi per millorar la connexió amb l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. Begoña Floria, tinent d’alcalde de Mobilitat, ha defensat aquesta moció ja que “comportarà grans avantatges, tant pels taxistes, però sobretot pels usuaris del servei del taxi”. Tots els grups municipals han mostrat unanimitat en la votació per la creació d’aquesta àrea de prestació conjunta. No obstant, és el departament de Transports de la Generalitat que té l’última paraula a l’hora d’implantar un canvi d’aquestes característiques en el transport del taxi.

Una àrea de prestació conjunta permet que totes les llicències de l’àrea tingui llibertat per poder moure’s per la zona i encotxar-hi passatgers. L’any 2006, amb la construcció de l’estació de l’AVE, la Generalitat va aprovar ampliar les 2 llicències de taxi de Perafort fins a les 4 actuals, i les 2 de la Secuita fins les 9 d’ara, per tal de donar servei a l’estació. Unes llicències que, segons considera Floria, “són innecessàries perquè amb les que hi havia es cobria la demanda de servei de taxi”.

Amb la situació actual, sosté Floria, el servei de taxi no surt a compte pels taxistes. Els professionals del taxi que carreguen des de Tarragona a l’estació, tornen de buit quan, amb l’àrea de prestació conjunta i podent encotxar a l’AVE, podrien duplicar els seus beneficis. Per aquest motiu, el Sindicat de Taxistes de Tarragona i Ràdio Taxi Tarragona es van adreçar al plenari per la creació d’aquesta àrea. Floria ha defensat que aquest és un servei públic i que s’ha de millorar per poder donar un bon servei al ciutadà”.

Begoña Floria, tinent d'alcalde de mobilitat, a favor de l'àrea de prestació conjunta dels taxis

El PSC ha presentat aquesta moció als què s’han afegit CiU  ja que, segons Victòria Forns, “és interès de tots els grups municipals donar un cop de mà a l’agrupació de taxis”. Forns ha defensat l’àrea de prestació conjunta com una manera de millorar possibilitats i preus del servei, ja que el de Tarragona és un servei de qualitat “però es vist en algunes ocasions com un luxe, cosa que el fa difícilment competitiu”.

Des de CiU també han denunciat l’intrusisme en el gremi, fet amb el que els grups municipals “s’han de posar a l’aguait i més a sobre”. També han reclamat una remodelació de la llei actual, la qual “és molt laxa” i una regulació de l’aplicació de les noves tecnologies, què faciliten l’intrusisme.

Jordi Roca ha parlat en nom del PP ratificant les opinions de Floria i Forns però demanant reflexió en la situació actual. Roca ha demanat que, per part de l’administració, “es compleixin obligacions, es facin reformes de l’àrea de prestació, reformes tarifàries i en definitiva, buscar solucions pels taxistes”. El PP ha acabat criticant el centralisme que hi ha per part de la Generalitat, on es destina “cent vegades i mitja més de pressupost a la província de Barcelona que a la de Tarragona”.

Victòria Forns, de CiU Tarragona, a favor de l'àrea de prestació conjunta

En acabar la votació, CiU i PSC han defensat la gestió actual de la Generalitat, els quals segons Forns “són els que estan legislant per aquest tema” i Floria ha afegit que “en tema de mobilitat, el govern de la Generalitat està fent més coses que el govern de l’Estat envers al tercer fil”.

La tinent d’alcalde de Mobilitat ha acabat tancant el tema recordant que aquest és un tema complex i que s’ha de fer una remodelació de l’últim reglament, el qual es va fer amb el mandat de Recasens el passat 1984 i encara segueix vigent. En referència als taxis pirates, Floria ha afirmat que s’han fet quatre campanyes de control en el que va de legislatura juntament amb el sector i que “s’està buscant una parada a l’avinguda Roma on els taxistes puguin controlar aquests taxis pirates”.

Floria ha remarcat que aquesta àrea de prestació conjunta espera que sigui un pas endavant per crear una àrea metropolitana de taxis entre Tarragona, Reus i Valls que pugui oferir un servei competitiu d’aquest transport; no vol que aquest pas sigui vist com un acte electoralista. Fins ara, s’havia estat treballant com un acte de despatx però “ara hem fet aquest pronunciament a plenari perquè ho hem considerat necessari tots els grups”, igualment és un procés que s’ha de reflexionar molt per poder oferir una millora de la prestació a l’usuari, “cosa que ens permetrà treballar en positiu amb la resta de municipis”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */