.

El cap de Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic, doctor Josep Maria Gatell, i el secretari de Salut Publica, doctor Antoni Mateu

El cap de Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic, doctor Josep Maria Gatell, i el secretari de Salut Publica, doctor Antoni Mateu

Els responsables mèdics de l’Hospital Clínic de Barcelona aclareixen que “la probabilitat que sigui un cas d’Ebola és gairebé remota”. L’home, de 36 anys i d’origen senegalès, va visitar del 17 al 19 d’agost d’agost Guinea-Conakry, un dels països afectats. Els protocols d’actuació estan activats per precaució i el pacient es troba en una habitació amb “aïllament estricte” i preparada per a cures intensives. El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha subratllat que de moment “no hi ha cas” i que aquest dissabte se sabran els resultats de l’analítica. L’home va anar pel seu propi peu a l’Hospital General de l’Hospitalet aquest dijous, i a la matinada va ser traslladat al Clínic.

El pacient va arribar a l’Hospital General de L’Hospitalet de Llobregat a les vuit del vespre i va ser traslladat al Clínic de Barcelona cap a les cinc de la matinada. Presentava símptomes com febre, dolors a la gola o malestar muscular. El doctor Mateu, però, ha subratllat en una roda de premsa que la febre mai va superar els 38 graus i que de moment només es tracta d’una “sospita en cap cas confirmada”. El Clínic disposarà dels resultats de les analítiques aquest dissabte al vespre.

El pacient visitava Guinea-Conakry

Tot i així, els protocols d’actuació s’han activat per “precaució” i perquè es dona el cas que l’home va visitar del 17 al 19 d’agost Guinea-Conakry, un dels països afectats per l’Ebola. “El pacient no compleix el criteri crític al 100%, però sí l’epidemiològic perquè va estar en un país afectats”, ha indicat Mateu. “La possibilitat és molt remota, però el risc zero no existeix”, ha afegit.