.

.

TOTS 21

Alejandro Fernández, portaveu del PP a Tarragona.

Alejandro Fernández, portaveu del PP a Tarragona.

Les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) han emès un comunicat carregant contra el portaveu del grup municipal del PP i líder del partiti a la demarcació de Tarragona, Alejandro Fernández, arran del seu polèmic ‘cens de la mendicitat’. El col·lectiu d’entitats d’acció social veu amb «perplexitat» la proposta de Fernández i l’atribueix al seu «palpable desconeixement de la realitat dels sense sostre».

L’ECAS condemna la classificació de totes les persones que pateixen la mendicitat «sota el paraigües de delinqüents en assegurar, Fernández, que totes elles ‘formen part d’una màfia o tenen problemes d’addiccions'». El comunicat va més enllà i lamenta que Alejandro afirmi, de manera genèrica, que «molesten o increpen pel carrer, generen por i inseguretat als ciutadans i ciutadanes tarragonins».

L’ECAS demana un ‘favor’ a Alejandro

Davant el discurs expressat pel líder popular, el col·lectiu social li demana el ‘favor de prendre nota’: «El moment i la situació econòmica i social que estem vivint requereix de respostes i accions responsables des de l’àmbit i la representació pública, plantejaments i propostes en l’àmbit públic i social que parteixin de la rigorositat i des del respecte a totes les persones que vivim i convivim a la ciutat de Tarragona».

Els col·lectius socials representats per l’ECAS li demanen a Fernández que «comenci a plantejar-se el concepte d’intel·ligència col·lectiva» arran de les crítiques que li han plogut al popular després de les seves paraules sobre els sense sostre; i li recorden que, a dia d’avui, «la ciutadania ja no és tan fàcil de manipular (…) com per endur-se pel discurs fàcil i el populisme barat».

En conclusió, el comunicat exigeix a Fernández «rigorositat i una mica de seriositat a l’hora de parlar i fer afirmacions contundents i propostes d’acció social»; a més de demanar-li respecte per les persones que actualment estan patint «en la seva pell els efectes devastadors de la pobresa extrema cada dia i en cada moment».