.

Rayco, en un partit anterior, ha fet el gol grana

El Nàstic no ha pogut guanyar a Son Bibiloni perquè l’àrbitre canari Pablo Fernández Brito així ho ha decidit. Els grana han començat el partit de la millor manera i en el primer minut Rayco, qui tornava després d’un partit de descans, feia l’1 a 0 en aprofitar un passi de Marcos. Tot anava molt bé fins que al minut 26 el col·legiat ha assenyalat un penal més que dubtós per una acció de Pablo Marí. Cedric ha fet el gol de l’empat.

El Nàstic tenia el partit controlat davant un bon equip amb el qual empatava a punts abans de començar l’encontre i amb el que, un cop finalitzat, segueix empatat. Els grana han aguantat bé les accions ofensives del Mallorca B i fins i tot ha pogut fer més d’un gol.

Quan millor jugaven els grana ha arribat la jugada polèmica del partit i no és la primera vegada que això succeeix. L’àrbitre ha expulsat Mossa per doble groga al minut 77 -nou jugadors tarragonins han estat amonestats i només un del Mallorca B-. El Nàstic s’hi està acostumant a tenir arbitratges molt negatius per els seus interessos.

Tot i jugar amb un home menys, els grana han intentat fer el segon gol, però les seves accions han estat aturades per la defensa local o per part del porter Royo. El marcador ja no s’ha mogut, però sí les targetes de l’àrbitre que no ha deixat d’utilitzar-les. La darrera l’ha vist Gerard al minut 94.

A més d’influir en el marcador, Pablo Fernández Brito ha decidit que el Nàstic tingui tres baixes segures per sanció el proper diumenge contra l’Eldende. Manolo Martínez i Rocha ha cobert el primer cicle i Mossa ha vist la vermella per dues grogues.

Malestar i preocupació

Finalitzat el partit, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, ha mostrat el seu malestar i, sobretot, la seva preocupació no només per l’actuació de l’àrbitre a Son Bibiloni, sinó per les moltes accions que perjudiquen greument els grana i que comencen a ser un costum des de l’inici de la temporada.

Andreu, en calent, ha anunciat que la Societat Anònima Esportiva presentarà de manera oficial una queixa per l’arbitratge d’aquest diumenge a Palma.

De la seva banda, l’entrenador Vicente Moreno ha valorat ‘l’esforç fet per part dels jugadors’ i ha qualificat de ‘malson’ les situacions negatives en que es troba el Nàstic en molts partits.

Fitxa

MALLORCA B: Royo, Company, Gabri, Raúl, One, Clausí, Brandon, Nico (Kike, m. 61), Cedric, Sastre i James (Cortés, m. 64).

GIMNÀSTIC: Reina, Gerard, Molina, Marí, Mossa, Rocha, Manolo Martínez, Lago Junior (Giner, m. 62), Luismi, Rayco (Gabi Vidal, m. 90) i Marcos (Azkorra, m. 69).

GOLS: 0-1 Rayco, m. 1; 1-1 Cedric, m. 26 (de penal).

ÀRBITRE: Pablo Fernández Berito. Ha mostrat tarjeta groga a Nico, del Mallorca B; a Marí, Manolo Martínez, Rocha , Mossa, Luismi, Azkorra, Reina i Gerard. Ha expulsat Mossa per doble groga al minut 77.