.

.

TOTS 21

Pere Granados, en una imatge d'arxiu

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha titllat aquest matí de «bona notícia» que la Generalitat es converteixi en la titular dels terrenys de la Caixa on s’ha d’aixecar el complex d’oci BCN World i ha tret ferro que l’empresa promotora, Veremonte, hagi anunciat que ara per ara és «inviable» invertir en el projecte i hagi descartat fer-se amb els terrenys.

En una trobada amb la premsa, Granados ha afirmat que «dóna seguretat» que els terrenys passin a titularitat pública «perquè es garanteix la inversió» i ha tret ferro a la retirada de Veremonte. «Veremonte no concursa sola en la concessió de llicències (per als casinos i resorts), sinó amb altres socis», ha recordat Granados.

«És simplement una opció de compra entre tercers. No és un  element essencial del projecte d’oci i turístic, sinó que és un element que no és l’essència del mateix», ha dit sobre Veremonte. El projecte «continuarà cap endavant i hem d’estar tots tranquils perquè l’acció de la Generalitat garanteix que el projecte tiri endavant». El projecte continua «perquè els terrenys existeixen i la propietat, també», mentre que l’opció de compra és un fet secundari. L’únic que ha canviat és la signatura d’uns terrenys on hi haurà el parc. «Això dóna una garantia definitiva perquè s’ha materialitzat el fet que la Generalitat opti a aquesta compra».

La resta de terrenys són propietat de la Caixa, «la mateixa propietat que ho era abans. Per tant, no ha canviat res». Justament el contrari: «Ara té més viabilitat i garanties que abans». «Una administració pública ha agafat el compromís i tot el territori està a favor» del projecte, ha resumit Granados, amb la creació de llocs de treball i situar la zona en una posicionament internacional: «Això farà que la Generalitat adquireixi en 18 mesos els terrenys, o en tot cas tenim la garantia que s’executaran els resorts».

L’alcalde de Salou ha comparat la situació que s’està vivint a BCN World amb la que es va viure amb PortAventura, quan en diversos moments va perillar la inversió i al final va canviar el capital i els inversors que el van tirar endavant, amb l’aval de la Generalitat.

Tota la informació sobre BCN World:

La Generalitat posa la cara i assumeix, temporalment, els terrenys de BCN World

Adserà alerta que, a hores d’ara, és ‘inviable’ invertir en BCN World