.

Reunió de la Comissió de Patrimoni de GCPHE ahir a Madrid

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat (GCPHE) va engegar ahir el curs amb la celebració de la Comissió de Patrimoni i Ciutat a la seu de la Casa de Galícia de Madrid. A la reunió, que per part de l’Ajuntament de Tarragona i com a coordinadora de la comissió, hi va assistir la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, es va fer balanç dels programes executats al llarg de l’any, com les jornades formatives sobre Turisme i accessibilitat, celebrades a Tarragona; el document del Llibre Blanc o d’altres congressos i cursos especialitzats en temes concrets de preservació del patrimoni.

Durant la segona part de la reunió, la Comissió també va apuntar les noves línies de treball de l’últim trimestre de 2014 i primer semestre de 2015, que giraran al voltant de la pedagogia i el patrimoni, amb un nou projecte pedagògic i divulgatiu, la seguretat en grans esdeveniments culturals en els espais històrics, l’organització de nous cursos formatius i diverses actuacions basades en el concepte de Smart-City Heritage. Finalment també s’ha anunciat la redacció d’una guia arqueològica digital de les quinze ciutats que formen el Grup.

Nous intercanvis amb l’Aula de Patrimoni

D’altra banda també s’ha informat de la posada en marxa de la segona convocatòria de l’Aula de Patrimoni; un programa pedagògic per a nens i nenes de 6è de primària que pretén sensibilitzar-los i que coneguin millor tan el seu patrimoni com el de les ciutats que formen part del grup amb un intercanvi entre escoles. Els grups seleccionats per aquesta convocatòria, que l’any passat van realitzar més de 400 alumnes, seran alhora amfitrions i visitants i podran acollir i mostrar la seva ciutat a un altre grup d’una altra ciutat. Es pretén que la classe escollida com a “amfitriona” realitzi un treball de guia turístic i cultural dels visitants, amb un treball previ de recopilació de documentació i investigació, relacionat amb la labor divulgativa i amb altres temes transverals educatius que preocupen a l’alumnat.

La convocatòria, que és oberta a totes les escoles que vulguin participar, està pensada per alumnes de 6è de primària i per presentar-se cal fer la sol·licitud corresponent a l’IMET, en el cas de Tarragona, abans del 31 d’octubre, amb un formulari d’inscripció i adjuntant una proposta de treball a desenvolupar al voltant del tema “El patrimoni i l’ús de les noves tecnologies”. Les bases i el formulari es poden descarregar a la pàgina web del grup: www.ciudadespatrimonio.org

/* JS para menú plegable móvil Divi */