.

Moragón atura una acció del Nàstic. Foto: Joan Marc Salvat

Punt i final a una enorme temporada, que ha acabat amb un desenllaç tràgic pel Nàstic. El conjunt que prepara Vicente Moreno no ha pogut fer bo el 2-1 de l’anada i ha perdut, a Llagostera i a la pròrroga, per 3 a 1. Els grana s’han quedat a les portes de l’ascens, en bona mesura, per no poder superar ni al Llagostera, ni a un camp massa petit, ni en condicions per acollir una fase final d’ascens a Segona A. Si bé el Llagostera s’ha imposat futbolísticament, l’afició local i alguns dels homes del Llagostera han tingut actuacions més aviat sibil·lines: buscant brega, deixant el partit sense pilotes i envaïnt el camp en la pròrroga.

La grada ocupada pels seguidors grana. Foto: Gimnàstic

El partit ha començat amb sorpresa en l’onze inicial del Nàstic. El tècnic Vicente Moreno ha apostat per velocitat, donant entrada al Piojo Hernández i a Querol, en els llocs de David Sánchez i Marcos de la Espada. La decisió de Moreno responia a les dimensions d’un camp extremadament reduït i de gespa artificial.

Com era d’esperar, pel camp i per l’entitat d’un partit decisiu, el joc ha brillat per la seva absència en un primer temps en què el Llagostera ha sabut aprofitar el poc que ha creat. Al seu torn, el Nàstic s’ha vist impedit per les circumstàncies: incòmode en tot moment sobre la gespa artificial. Querol ho ha procat de cap en el minut 11, però la seva rematada de cap ha marxat als núvols. I així ha estat tot el guió pels tarragonins que han estat incapaços de xutar entre els tres pals en els primers 45 minuts.

Els jugadors del Llagostera celebren el primer gol d'Eloy Gila. Foto: JM.Salvat

Reina tampoc havia tingut massa feina en la primera mitja hora de partit, però el Llagostera ha fet bo el coneixement del seu camp: en una acció de tres i quatre refusos consecutius, l’exgrana Eloy Gila ha rematat pel Llagostera i a un pam de la línia de gol, ha marcat al minut 29. L’acció ha donat la raó a un Llagostera que ha estat més pràctic i eficient i que venia emportant-se tots els refusos.

El Llagostera ha fallat el penal. Foto: JM.Salvat

La polèmica del primer temps s’ha iniciat al minut 43, quan l’àrbitre s’ha inventat un penal per mans de Marí dins l’àrea. Unes mans inexistents perquè l’àrbitre tenia les mans agafades al darrera. Per sort del Nàstic, Enric Pi ha enviat el xut fora dels tres pals. Però quan semblava que el primer temps s’acabaria amb 1-0 en l’electrònic, ha caigut el segon dels gironins. L’àrbitre ha expulsat Xisco Campos per una falta sobre Chamorro a la frontal de l’àrea. D’aquest servei directe, Jordi López ha clavat el xut a l’escaire de Reina que s’ho ha mirat amb passivitat.

Temps de canvi

En la represa, el Nàstic s’ha vist obligat a moure peces per l’expulsió de Xisco, i que ha deixat els grana amb un home menys durant tota la segona meitat. Mentre el Llagostera ha donat entrada a Pitu per Àlex Cruz, el tècnic Vicente Moreno ha optat pel davanter titular, Marcos en el lloc del Piojo. El ‘barbut’ del Nàstic ha estat clau i és que, tan sols un minut després d’incorporar-se al terreny de joc, ha forçat un penal que ell mateix ha transformat (2-1). Un resultat que ha permès els grana respirar i ha deixat el partit empatat.

Marcos ha empatat de penal, enganyant a Moragón. Foto: JM.Salvat

Malgrat tenir un home menys, els tarragonins s’han vist millor a partir del gol. Els grana han s’han apropat a la porteria de Moragón sense toc i penjant pilotes, aprofitant la presència de Marcos en punta, i les conduccions de Lago Jr per banda esquerra. En els deu últims minuts, el Llagostera ha apretat, però sense concretar cap xut entre els tres pals. Justament, amb el 2 a 1 que igualava el partit de l’anada, s’ha anat a la pròrroga.

Marcos celebra el 2-1 amb Querol. Foto: JM.Salvat

En la primera meitat de la pròrroga, el Llagostera ha tret més esperit. Passats els noranta minuts, la tècnica de poc servia i ja només quedaven les cames. Justament, els gironins han fet bona una badada en defensa del Nàstic i Nuha, un dels homes que havia entrat des de la banqueta ha guanyat per cames els tarragonins i ha marcat a plaer el 3-1.

Els jugadors i l'afició del Llagostera es fonen per celebrar el 3-1 de Nuha. Foto: JM.Salvat

Ja en el segon temps, i sense pràcticament forces a les cames, Pereda s’ha trobat amb una pilota dins l’àrea petita però el grana ha arribat massa forçat i la rematada ha marxat molt per damunt del travesser de Moragón. En l’acció posterior, Querol ha volgut deixar la pilota morta a la frontal però el seu toc d’esperó ha quedat curt. Malgrat l’atac i gol dels grana, Masó encara ha pogut ampliar el marcador pel Llagostera, però Reina ho ha evitat amb una gran intervenció. El Nàstic encara n’ha tingut alguna, a través d’una falta directa picada per Verdú, però Marcos no ha pogut convertir en gol el refús de la defensa.

També Querol ha tingut a les seves botes el 3 a 2 però tampoc ha pogut ser.

Fitxa Tècnica

UE Llagostera: Moragón, Aimar, Vallho, Òscar Álvarez, Enric Pi, Jordi López (Masó, 105′), Álex Cruz (Pitu, 45′), Pitu, Salva Chamorro (Nuha, 75′), Eloy Gila i Tarradellas.

Gimnàstic de Tarragona: Reina, Juanjo, Verdú, Xisco Campos, Marí, Xavi Molina, Piojo Hernández (Marcos, 51′), David Rocha, David Querol, Adri Cuevas (Rubio, 110′) i Lago Junior (Jesús Perera, 89′).

Gols: 1-0 (29′) Eloy Gila. 2-0 (45’+3′) Jordi López. 2-1 (58′) Marcos (penal). 3-1 (92′) Nuha.

Àrbitre: Eiriz Mata (col·legi gallec). Ha amonestat Jordi López (25′), Nuha (89′) i Gila (117′) pels locals; Marí (46′) i Rocha (49′). Ha expulsat Xisco Campos amb vermella directa.