.

Imatge d'arxiu d'un partit del Catllar d'aquesta temporada

El partit d’aquest matí al Joan Capdevila ha tingut tots els ingredients que ha de tenir un partit de futbol: molts gols, pals, una expulsió i emoció fins a l’últim minut del temps de descompte.

Tot i que el Catllar ha patit en moltes fases del partit, ha sabut aguantar bé les embastides locals i ha convertit la pilota aturada en la seva millor arma. De fet, així han arribat els tres gols: dos de còrner i un de falta. Els primers, convertits per Romà; l’últim, per Carlos. Els centrals, doncs, avui s’han disfressat de golejadors.

L’enfrontament ha començat amb sorpresa, ja que al quart d’hora de joc el Catllar s’ha avançat al marcador. Un córner picat per Grau des de la punta esquerra ha servit perquè Romà, des del punt de penal, estrenés el seu compte golejador.

I poc després, si Gallego no s’hagués trobat la pilota tant a sobre, hauria pogut aprofitar el refús del porter al xut de Kako per ampliar distàncies. No ha estat així i, a partir d’aquí, s’ha girat la truita i el Tàrrega ha passat a tenir el control del partit. Primer ha avisat mitjançant un xut de falta de Carballo, que s’ha estavellat al pal. I a la mitja hora de joc ha fet el gol. També ha estat fruit d’un córner, però en aquesta ocasió ha tocat primer un jugador local al segon pal, que ha enviat la pilota cap al primer, on Robinat només ha hagut d’espitjar-la al fons de la xarxa.

Empat al descans

A la mitja part s’hi arribaria amb aquest marcador, però amb el Tàrrega dominant el joc i amb oportunitats clares per avançar-se al marcador. Al 37′, altre cop Robinat ha topat amb la fusta en un xut des de la frontal de l’àrea, fruit d’una bona jugada combinativa dels locals. I Ródenas també ha hagut de fer un parell d’intervencions importants sota pals, primer enviant a córner un potent xut d’Esteve des de fora l’àrea i després salvant la rematada de cap que Egea ha connectat gràcies a aquest servei de cantonada. En uns minuts en què el Catllar estava patint molt, que arribés el descans era el millor que podia passar.

I així ha estat. El segon temps ha començat amb més igualtat, perquè els locals era difícil que aguantessin el ritme dels últims minuts i perquè els visitants han aconseguit tenir més possessió de pilota. Després d’alguna aproximació amb poc perill dels de l’Urgell, a l’equador de la segona part s’ha tornat a moure el marcador, perquè el Tàrrega aconseguia la remuntada momentània. De fet, ha estat l’únic gol que no ha vingut de pilota aturada, ja que Rafa ha recollit una pilota a la frontal de l’àera i ha encanonat Ródenas amb un xut potent a mitja altura.

Amb 10 els últims minuts

Però si alguna cosa ha tingut avui el Catllar ha estat capacitat de reacció i al cap de tres minuts ha aconseguit l’empat. Era una jugada sense aparent perill, una falta lateral a tres quarts de camp, però avui Romà estava encertat de cara a porteria i la seva rematada ha tornat a posar els del Baix Gaià dins del partit.

Tal com li havia passat al Tàrrega amb el marcador advers, la tensió competitiva ha augmentat i això ha fet que al cap de poc la pilota tornés a impactar a un pal de la porteria del Catllar. Rafa ha executat magistralment una falta provocada per Romà, que com que ja tenia una groga se n’ha hagut d’anar als vestuaris abans d’hora i ha deixat el seu equip amb un home menys els  últims cinc minuts de partit i els quatre d’afegit.

I en aquest breu període de temps encara han passat moltes coses. Els locals han aprofitat la superioritat numèrica per fer al primer minut del temps de descompte un 3-2 que semblava que seria  definitiu. Robinat ha resolt un embolic dins de l’àrea, en una jugada molt semblant a la del primer gol.

Tothom celebrava la victòria, però el Catllar no s’ha donat per mort i ha tret forces d’on no n’hi havia. Ionita ha rebut una falta just a la línia del mig del camp, tocant a la tribuna, i Ródenas ha anat a fer el servei, amb tot l’equip a l’àrea rival. Allà, el més alt, Carlos, s’ha enlairat per sobre de tothom i ha tocat lleugerament la pilota, just per desviar la trajectòria de la pilota i que Joel no pogués fer res per aturar-la. Un gol que ha donat un puntet d’or i ales a l’equip per seguir lluitant en una Primera Catalana cada vegada més dura.