.

.

TOTS 21

Interior de la Vila de Centcelles. Foto: Joan Marc Salvat

Interior de la Vila de Centcelles. Foto: Joan Marc Salvat

Prop de dos-cents estudiants dels quatre centres educatius de Constantí han participat del Projecte Educatiu Entorn, que té per finalitat apropar coneixement sobre la realitat pròpia. Amb aquesta voluntat, quatre grups escolars de diverses edats han desenvolupat projectes com ara audiovisuals, galeries i, fins i tot, un còmic, per explicar el llegat de la vila romana de Centcelles. Tal i com ha reconegut la canalla en la presentació dels projectes, les activitats els han permès conèixer una realitat que, malgrat la proximitat, els era desconeguda fins ara.

En aquest sentit, una de les iniciatives s’ha centrat en la figura del lleó, representativa de Centcelles, i els seus mosaïcs; mentre d’altres projectes han fotografiat l’entorn i li han donat forma a través d’un audiovisual, per tal de recollir el context on es troba la vila romana i el seu significat en el temps.

A més de posar coneixement sobre la matèria, tant els professors, com els responsables del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el portaveu de Repsol, han coincidit en assenyalar que l’activitat ha permès els alumnes treballar en grup i sumar esforços per un objectiu comú. La presentació dels quatre projectes ha tingut lloc aquesta tarda de dilluns, a la mateixa vila de Centcelles, amb la presència de les quatre escoles participants, a més de responsables del MNAT, les autoritats municipals encapçalades per l’alcalde, Josep Maria Franquès, i el responsable de Relacions Externes de Repsol, Josep Bertran.