.

Rauhe i Guerrero es fotografien en motiu del nou conveni per potenciar el talent juvenil

L’empresa química BASF Espanyola i la Fundació General del Consell Superior de Recerques Científiques (FGCSIC) han subscrit un conveni de col·laboració per a la participació de BASF al programa ComFuturo. El programa, de col·laboració público-privada, pretén seleccionar i captar el millor talent jove investigador i possibilitar que desenvolupi projectes de recerca d’abast a l’entorn del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), primer organisme de recerca a Espanya i tercer d’Europa.
El conveni de col·laboració signat per Erwin Rauhe, vicepresident i conseller delegat; Gustavo Alonso, director de Personal i Relacions Institucionals, per part de BASF Espanyola; i per Miguel García Guerrero, director general de la Fundació General CSIC; permetrà la realització d’un projecte de recerca d’agroquímica durant els propers tres anys.

L’aportació de BASF permetrà la contractació d’un jove científic projecte del qual hagi estat seleccionat sobre la base de la seva originalitat i interès i que es durà a terme en el més idoni d’entre els més de cent vint instituts o centres que el CSIC abandera en tot el territori espanyol.

Aposta pels joves

Amb la signatura d’aquest conveni, BASF posa de manifest el seu compromís de contribuir, a través de la recerca i la innovació, a afrontar els grans reptes de la societat per garantir un millor futur.

Per Erwin Rauhe la signatura d’aquest conveni “és el resultat del compromís de BASF amb la formació i la recerca”. Rauhe ha afegit que “l’èxit del nostre grup, líder mundial en la indústria química, es deu en gran part a la nostra capacitat d’innovació”; recordant que des de BASF “recolzen la recerca com a via per trobar solucions sostenibles que assegurin un futur de qualitat a la societat”.

Per a Miguel García Guerrero, ‘ComFuturo’ tracta de pal·liar la preocupant situació dels joves investigadors espanyols, entre els quals es registren nombroses expatriacions o abandons de la carrera científica. Guerrero defensa el suport de l’empresa privada “per poder captar el millor talent jove investigador i possibilitar que apliqui les seves capacitats al desenvolupament de recerca d’abast, impacte i potencial aplicabilitat”.