.

La tinent d'alcalde de Patrimoni, amb tècnics, al Pont del Diable

Aquest matí s’ha procedit a aplicar un nou tipus de morter per a la conservació del Pont del Diable, per fer reposar unes peces que amaguen els visos de fixació de la barana superior de l’aqüeducte. BASF Construction Chemicals aporta la seva experiència en l’aqüeducte amb la col·locació del morter MasterEmaco N 5200. La col·locació la fa personal del Pla d’Ocupació sota la direcció de personal municipal.

L’aqüeducte del segle I dC recollia l’aigua a l’actual localitat de Puigdelfí i la conduïa fins a la ciutat de Tàrraco. El monument arqueòlogic té dos nivells d’arcades superposades construïdes amb carreus. La construcció en arcades està coronada per una conducció per la qual circulava l’aigua i que originàriament aniria coberta.

Precisament, el morter MasterEmaco N 5200 de BASF ha estat escollit és per a la unió de les peces de coronació. El nou producte, per la seva formulació minimitza, la retracció i les fissures, a més de tenir una varietat de gruixos molt polivalents, una alta adherència i fàcil aplicació. A causa de l’estructura arquitectònica on s’ha d’aplicar és molt important tenir un mòdul elàstic per evitar les fissures, característiques que compleix el MasterEmaco N 5200.

“Conservar el patrimoni arqueològic és una responsabilitat i un compromís de la ciutat de Tarragona amb el món. La complicitat amb la societat, en aquest cas amb l’empresa BASF, ens permet utilitzar aquest nou morter universal”, ha manifestat Carme Crespo, tinent d’alcalde de Patrimoni Històricoartísic.

BASF Construction Chemicals Espanya, una empresa dedicada a la investigació, desenvolupament, fabricació, comercialització i assessorament tècnic, en l’ús de productes químics per a la construcció i sistemes per a la seva aplicació, amb seu central a Tarragona, dóna aquests productes a l’aqüeducte de Tarragona contribuint al manteniment del patrimoni històric.

L’Ajuntament de Tarragona ha agraït, “una vegada més”, a l’ empresa BASF la seva col·laboració,  en aquest cas “pel que fa a la recuperació del nostre patrimoni”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */