.

Cartell de la Ruta Gastronòmica Medieval

Cartell de la Ruta Gastronòmica Medieval

De l’1 al 7 de setembre de 2014 l’Ajuntament torna a posar en marxa Sent Soví Salou, la Ruta Gastronòmica Medieval pel municipi.

Salou recrea cada any en aquestes dates la conquesta de Mallorca per part del Rei Jaume I. Amb motiu d’aquestes celebracions, els visitants podran conèixer tot tipus de productes artesanals en el mercat medieval a més de gaudir dels espectacles d’animació per a totes les edats. Seguint l’èxit obtingut en la passada edició, a aquesta àmplia oferta d’oci s’hi sumarà l’oferta de restauració de Sent Soví Salou, una innovadora proposta de ruta gastronòmica referent als àpats d’època medieval. Aquesta interessant i dinàmica activitat en què hi participen una vintena d’establiments està inspirada en les més de 200 receptes de Sent Soví, un receptari medieval que ens condueix fins a l’origen de la cuina catalana.

Sent Soví Salou és una iniciativa de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i l’Associació de Comerciants i Empresaris de Salou. La regidora de l’Àrea, Reyes Pino, ha manifestat que “la intenció de la regidoria és seguir amb la dinamització del nucli antic amb aquest parell d’accions, d’una banda el mercat medieval i de l’altra l’oferta de turisme gastronòmic en un moment de màxima afluència de visitants però quan ja ha passat el punt àlgid del mes d’agost”.

Com funciona aquesta ruta?

Una vintena de restaurants de Salou oferiran al llarg d’aquets dies menús medievals que constaran d’un entrant, un plat principal, postres i copa de vi o aigua. Com a novetat en aquesta edició, els restaurants oferiran dues franges de menú, uns a 10 euros i uns altres més elaborats a 20, sempre seguint les bases de la cuina gastronòmica medieval.

Aquests menús se serviran al migdia i a la nit. A l’apartat corresponent als establiments adherits de la pàgina web de l’esdeveniment (www.salougastronomicmedieval.com) hi trobareu tots els restaurants participants, els menús que ofereixen, així com els horaris en què serviran aquests àpats.

A més, també hi podreu trobar les dades de contacte de cada un dels establiments participants i les vies de les que disposeu per tal de poder formalitzar la reserva de la taula.

D’on prové el nom d’aquesta ruta?

El “Llibre de Sent Soví” (1324) és un receptari medieval d’autor anònim redactat en català.

És un dels manuscrits més antics d’Europa, el primer receptari conegut de cuina catalana i un dels receptaris europeus més antics escrits en una llengua diferent del llatí.

Va ser un dels receptaris de més influència a Europa. Algunes de les seves més de 200 receptes van ser copiades al segle XV en dos receptaris italians.

El Llibre de Sent Soví fou publicat per primera vegada el 1952 per Lluís Farudo de Saint-Germain, editor de molts altres textos medievals. Al 1979, Rudolf Grewe va publicar el llibre reconstruint dos manuscrits antics trobats a València i a Barcelona. Actualment, es conserva un manuscrit a la Universitat de València i un altre a la Biblioteca Universitària de Barcelona.