.

Cartell de la Festa Major d'Hivern

Una vintena d’actes conformen el programa de la Festa Major d’Hivern del Morell 2012, en honor a Sant Martí Bisbe i que tindrà lloc entre els dies 7 i 10 de novembre a la localitat del Tarragonès. Des de la Regidoria de Joventut i festes s’han preparat uns diez d’activitats i diversió pels habitants i visitants del Morell, on abans de la Festa major ja hi podrán trovar actes previs.

Abans que es doni tret de sortida a la Festa Major, aquest cap de setmana els morellencs i morellenques podrán disfrutar d’una trobada  i ball de gegants al acabar la missa a la plaça de l’església. També estan organitzats la recepció d’uns alumnes d’intercanvi dels Països Baixos i un espectacle de màgia un dinar popular. La sala d’actes de l’Ajuntament acollirà una conferència on s’explicarà els últims 20 anys d’història del poble i la presentació de la nova rèplica del Drac del Morell.

Ja en Festa Major, la canalla serà protagonista el divendres 7 de novembre amb l’activitat ‘Un punt energètic’, prèvia a la sortida de la cercavila i la pujada dels Gegants del Morell que es farà des de l’Associació Cultural L’Embruix, organitzadors del seguici. Al acabar, una traca será el punt culminant per donar la benvinguda a la Festa Major. El Morell s’apunta a la moda de les tapes organitzant, a partir de les 18:30, el VespreTapes al Bar ‘Ca la Dori’. Al vespre, l’obra “Mascles” arriba al Teatre-Auditori del Morell. Al Centre de Serveis per a la Gent Gran es celebrarà un Sopar Solidari per La Marató de TV3. A la nit, llum i gresca al Pavelló Municipal, amb la Festa Jove i la música del Pepet i Marieta, Oques Grasses i Tremendos.

Els més petits seran novament els encarregats d’encetar el dissabte. A les 12 del matí, a la Plaça Sant Francesc, es durà a terme un espectacle amb el Jordi Jubany. El VermuTapes també es reprendrà a les 12. L’Orquestra ‘La Selvatana’ amenitzarà la tarda del Morell al Pavelló Municipal a partir de les 18:30 de la tarda. Pels amants del cinema i del riure, es projectarà la pel·lícula “Ocho Apellidos Vascos” al Teatre-Auditori del Morell. A la nit, els més joves estan convidats a disfrutar de la Festa Electro-llatina, amb Dj Salmer, Dj Guibbons a la Sala Polivalent del Centre Cultural.

El diumenge sortirà el sol a toc de gralla, amb les Matinades Traguejades que sortiran des de l’Embruix. A les 10:30 tindrà lloc a la Zona esportiva del Pavelló l’Avellana Bike Kids amb l’Open Infantil BTT. Les inscripcions es poden fer el mateix dia de la cursa. A les 11 la Cobla Cossetània farà el ball de sardanes. A les 12 arriba el torn de l’Ofici de Festa Major a l’Església Parroquial de Sant Martí Bisbe amb una missa cantada per la Coral Guspira. Al finalitzar es cantaran els Goigs de Sant Martí. En acabar l’acte religiós, el Jardí de l’Ajuntament acollirà un vermut popular. A la tarda, per tancar el cap de setmana,  el Ball de Festa maor amb el ‘Grup Crystal’ al Teatre-Auditori

Al llarg de tot el dilluns, els més petits podran gaudir d’atraccions inflables, cars i bou mecànic amb el ‘Divertiland’ que es disposarà al Carrer Desprats. A les 12.00 del migdia, animació infantil amb l’actuació de Titelles ‘La muerte de Don Cristobal”, amb la Companyia Pelele. . Per tancar el programa, a les 21.00, l’obra de teatre ‘Temps’, amb ‘Quim Masferrer’ posarà el punt i final a la Festa Major d’Hivern al Teatre-Auditori.